10 Stappen om een verdienstelijke binaire opties handelaar te worden

binaire-optie-handelaarHandelen in binaire opties is makkelijk, toch? Het enige dat je hoeft te doen is een inleg doen, een optie kiezen, op “Hoog” of “Laag” te klikken. Hierna is het alleen het bedrag bepalen, en je trade vastleggen. Er zijn veel websites en online advertenties die je zullen vertellen dat een succesvolle handelaar in binaire opties worden, net zo makkelijk is als tot 3 tellen.

Hoewel de stappen die je neemt om daadwerkelijk een verhandeling, ook wel een trade genoemd, vast te leggen op de website van een binaire optie broker inderdaad zo snel en eenvoudig kunnen zijn, is het vermogen om succesvol door een binaire optie website te kunnen navigeren niet genoeg om een  verdienstelijke handelaar te worden.

Succesvol handelen hangt af van een goede systematische methode om aanhoudend goede trades te kunnen plaatsen. Het hangt ook af van het vermogen om je geld op een slimme en verantwoordelijke wijze te beheren, en de discipline hebben om dit vol te houden.

Hieronder volgen 10 stappen om een succesvolle, en dus winstgevende handelaar in binaire opties te worden. Geen handelaar die op geluk vertrouwt en uiteindelijk verliest, maar een handelaar die vertrouwt op vaardigheid en uiteindelijk winstgevend is.

1. Leer alles wat je kunt over binaire opties en handelen

Alle lange reizen in het leven vertrouwen op een routeplanner, en binaire opties zijn hierbij geen uitzondering. Je moet beslist een goede actuele kennis hebben van de markt en hoe je hoort te handelen, om goed te kunnen presteren in dit segment van aandelenhandel. Wanneer je maar een gemiddelde interesse hebt in binaire opties, zal je op de lange termijn nooit succesvol zijn. Onderzoek doen houdt je op het juiste pad om de juiste handelsmethode te kiezen, welke essentieel is voor succes.

2. Kies een goede broker

Stel, je hebt een goede handelsmethode ontwikkeld en alles is klaar voor succes, maar je hebt niet voor een betrouwbare broker gekozen, welke je ook de handels mogelijkheden geeft die nodig zijn om je doelen te bereiken, dan zal je ook niet verdienstelijk kunnen handelen. Hier is het ook zaak om gedegen onderzoek te doen, en kieskeurig te zijn volgens je eigen criteria.

3. Kies een handelsmethode

Het is belangrijk een manier te vinden om de stok kaarten in jouw voordeel te schudden, als het ware. Er is altijd een kans-aspect aanwezig wanneer men in opties handelt, en dus ook een risico-aspect. Je kunt dit aspect nooit volledig elimineren, maar je kunt leren om dit risico onder controle te houden en de kans op een verloren trade te verminderen.

Hoe? Door naar patronen in de markt te zoeken, en door een testbare methode te gebruiken om binaire optie trades in te voeren en weer te verwijderen, en zo verloren trades te voorkomen. Je staat er overigens niet helemaal alleen voor. Er zijn heel veel gratis systemen beschikbaar die je kunt gebruiken om een goed begin te maken.

4. Test je handelsmethode

Wanneer je een aantal goede handelsmethoden hebt gevonden, is het zaak deze methodes te testen op historische marktdata om te zien hoe deze in het verleden zouden hebben gewerkt. Dit kost veel minder tijd dan bijvoorbeeld een demo test methode, en kan je dus daadwerkelijk veel tijd (en geld) besparen. Doe dit voordat je een demo test uitvoert of echt handelt, om ervoor te zorgen dat je op het juiste pad zit.

5. Demo test je handelsmethode

Nadat je een handelsmethode hebt gevonden welke goed presteert met historische data, probeer dan je methode uit met een demo account. Demo accounts zijn beschikbaar bij de betere binaire opties makelaars, en maken het mogelijk om gratis trades te plaatsen met behulp van virtuele valuta.

Op deze manier kan je er zeker van zijn dat je methode werkt voordat je echt geld riskeert. Testen bespaart je dus geld, en aangezien tijd geld is, bespaar je op deze manier ook tijd.

6. Stop niet met testen en leren

Zelfs nadat je bent gestart met verdienstelijk handelen met echt geld, stop dan zeker niet met het ontdekken van nieuwe dingen over de huidige markt en het perfectioneren van je methode. En, je zal snel genoeg merken dat de markt niet statisch is. Het is een evoluerend ecosysteem, en zowel jij als je handelsmethode zullen flexibel genoeg moeten zijn om mee te evolueren. Word nooit zelfvoldaan!

7. Leef een gebalanceerd leven

Dit klinkt misschien niet als het meest belangrijke onderdeel, maar het is echt belangrijk. Als je dit deel laat verslonzen zal je niet veel geld verdienen met handelen. Aan de andere kant, als je alleen maar de hele dag werkt zal je uiteindelijk oververmoeid raken. Het is aan jou om een uitgebalanceerde manier te vinden om je leven te leiden. Handelen afwisselen met vrije tijd, relaties en andere aspecten van je leven.

8. Blijf gezond

Dit is gerelateerd aan een gebalanceerd leven, maar het zal je wellicht verbazen hoeveel handelaren het belang hiervan onbewust negeren. Als je niet fatsoenlijk eet, beweegt, en goed slaapt, zal je op den duur last gaan krijgen om een scherpe geest te houden. Handelen zonder een heldere geest zal in de regel leiden tot onvermijdelijke verliezen.

Bovendien is dit het soort levenshouding dat er op den duur voor zorgt dat je een burn out krijgt. Neem je gezondheid serieus. Een gezond lichaam en geest zullen tot een gezonde balans in je handelsaccount leiden.

9. Schrijf je handelsplan op en zet realistische doelen voor jezelf

Het handelen in binaire opties kan een zeer complexe activiteit zijn, en daarom is het raadzaam om een handelsplan op te schrijven. Dit bevat onder andere alle details van je handelssysteem, een afvinklijst om trades in te voeren (zodat je deze niet per ongeluk overslaat) en ook andere handelsaspecten. Het handelsplan is ook een goede plek om je handelsdoelen in te noteren, welke realistisch en haalbaar moeten zijn. Je kunt ook overwegen een gedetailleerd handelsverslag te schrijven zodat je je voortgang van het verleden kunt nakijken en indien nodig veranderingen maken waar je in de toekomst baat bij zult hebben.

10. Ken Jezelf

Mogelijkerwijs het meest belangrijke aspect van handelen is je eigen psychologie en zelfkennis. Je kunt de zwakste of juist de sterkste schakel zijn in de ketting van je handelssucces. Het maakt niet uit hoe geweldig je methode of systeem is, hoe goed je broker is, hoeveel tijd je ook in je handelen stopt, je zult niet slagen als je jezelf niet door en door kent, En dat is inclusief emoties, en je motivaties.

Om succesvol te zijn in handelen, moet je aanhoudend zijn. En dat betekent het ontwikkelen van zelfdiscipline. Dit kan een van de grootste uitdagingen zijn van handelen, maar kan zowel financieel als algemeen uiteindelijk wel de meeste voldoening geven.

Nu heb je als het goed is al een beter idee over hoe je een begin kunt maken met het handelen in binaire opties. Als je van mening was dat handelen in binaire opties makkelijk was, realiseer je je nu wellicht dat het eigenlijk veel inzet vergt als je goed en winstgevend wil handelen. Als je je aan de andere kant helemaal overdonderd voelt en niet zeker weet waar je moet beginnen, dan heb je nu hopelijk wat meer richting gevonden en kun je een begin maken.

Veel succes en veel goede trades!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone