Wat zijn Binaire Opties?

Binaire opties, een relatief nieuwe maar enorm populaire manier om te handelen in financiële markten groeien snel. Ze werden in 2008 gelegaliseerd in de Verenigde Staten en zijn snel de makkelijkste en snelste manier om te handelen geworden. Ze verschillen van andere manieren om te handelen omdat er met binaries geen eigendom in assets wordt verworven. In plaats daarvan probeer je de bewegingen van het onderliggende asset te voorspellen. Zie het als een voorspelling of een weddenschap omtrent de beweging van een specifiek asset in plaats van een lange termijn investering.

Hoe werken binaire opties?

In de simpelste vorm kunnen binaries slechts twee kanten op, vandaar de naam. Je kunt het goed hebben, of fout. Ze zijn een alles of niets type trade, er is geen middenweg. Dit klinkt misschien bedreigend, maar ze zijn eigenlijk erg makkelijk om te begrijpen. Je selecteert een asset en voorspelt of de prijs van dat asset om hoog on naar beneden zal gaan. Als je dit weet zal jouw effectenhandelaar, voordat je officieel committeert aan de trade, je laten zien wat het percentage is dat je terug gaat krijgen op deze specifieke trade. Je selecteert dan het bedrag dat je wilt riskeren, en de tijdsperiode waarbinnen je wilt werken. Als deze basisfactoren allemaal bekend zijn kun je de trade met één druk op de knop executeren.

Dit is een van de beste eigenschappen van binaire opties. Je hebt meer informatie over hoe de trade zal concluderen met dit type trades, dan met elk ander type. Je weet precies hoe veel je kunt verdienen en precies wanneer dat geld beschikbaar komt. Binaries tonen al deze informatie voordat je instemt met de trade.

Trade Tip – Zorg ervoor dat je computer in optimale staat verkeert

Wat kun je verhandelen?

Met binaire opties kun je alle grote valuta paren verhandelen, aandelen, indicties, en goederen. Het opwindende is dat je niet gelimiteerd bent aan een plek. Of je nu goud futures, Apple aandelen of de Japanse yen wilt verhandelen, je kan het allemaal vanaf hetzelfde platform doen. Je kunt ook op internationale schaal handelen zonder van effectenhandelaar te hoeven veranderen. Veel van de top effectenhandelaren hebben ontelbare aandelen en indicties van Europa en Azië opgenomen zodat internationale handelaars hun platform probleemloos kunnen gebruiken. Het goede nieuws voor jou is dat effectenhandelaren acteren als een one stop shop voor al je handelsbehoeften. Je kunt zo’n beetje alles verhandelen met dezelfde website zonder van scherm te hoeven wisselen.

Hoe lang duren trades?

Met binaire opties is het belangrijk in de gaten te houden dat alle trades strikte tijdsperiodes aanhouden waar je rekening mee moet houden. Sommige van deze periodes kunnen kort zijn, anderen iets langer. Uiteindelijk zal jij moeten bepalen welke tijdsperiodes voor jou het beste werken. Als je niet wilt dat je geld te lang onbeschikbaar is, dan zijn 60 seconden of 5 minuten opties wellicht het beste voor jou. Als je het niet erg vind om te wachten kun je trades van een uur of langer aangaan.

binaire-opties-101

Wat je moet onthouden over vervaltijden is dat ze aanpasbaar zijn totdat de trade is vastgelegd. Zodra de trade is vastgelegd, moet je achteroverleunen en afwachten. Dit is anders dan bij andere soorten van handelen waarbij je gekochte aandelen kunt verkopen wanneer je wilt, maar het is een feit waar je bij opties niet omheen kunt. Sommige handelaren staan toe je trade eerder te verkopen voor een kleine teruggave, maar dit is een zeldzaam scenario waar je je geen zorgen om hoeft te maken totdat je een ervaren handelaar bent.

Meest voorkomende binaire opties

Er zijn drie belangrijkste type binaire opties waar je van op de hoogte moet zijn. De eerste soort is de standaard call/put trade. Hier probeer je simpelweg te voorspellen of de prijs van een asset naar boven of naar beneden zal gaan binnen de tijdsperiode.

Het volgende type trade is de one touch trade. Hier zal je een doelprijs aan het begin van de trade krijgen. Als het asset die prijs bereikt of voorbij gaat op een moment gedurende de periode van je trade, zal je investering winstgevend zijn. Deze prijs is altijd vastgesteld door de effectenhandelaar voordat je de trade executeert zodat je de informatie beter van te voren kunt voorbereiden.

Het laatste type van de drie belangrijkste types is boundary trade. Met deze keuze zal de effectenhandelaar een prijsgebied geven en het is aan jou om te bepalen of de prijs van het asset binnen of buiten een prijsgebied komt.

Er zijn een aantal variaties van deze trades, en sommige zijn meer exotisch en kunnen behoorlijk hoge winstmarges hebben, sommige wel 300 procent, afhankelijk van de effectenhandelaar. Een voorbeeld is een one touch trade met een prijsgebied dat ver van de huidige prijs ligt. Meestal zal je om zulke grote winsten te kunnen boeken voor de moeilijkste optie moeten gaan. In dit voorbeeld zou je ‘ja’ moeten zeggen tegen het prijsgebied dat ver van de huidige prijs afligt. De winst is veel hoger omdat het veel lastiger is om het juist te hebben.

Welke binaire optie is het beste voor mij?

Het zal voor iedere persoon anders zijn om te bedenken wat de beste keuze is. Eerst wil je kijken waar je ervaring mee hebt. Ben je een voormalige Forex handelaar bent die probeert zijn winsten te vergroten door een nieuwe strategie? In dat geval zal je ervaring op de valuta markt geheel overdraagbaar zijn naar de binaire optie markt. Of misschien ben je een voormalig daghandelaar, die op zoek is naar een verlichting van risico. Als dit het geval is, kunnen binaire opties zeker hulp bieden, en zal je in het begin willen focussen op aandelen waar je bekend mee bent.

Uiteindelijk is het echter belangrijk wat je doelen zijn. Je zal moeten uitzoeken wat je handelsdoelen zijn en daarna een plan ontwerpen om die doelen te kunnen realiseren. Als je 1000 euro per wee wilt verdienen, zal je moeten uitzoeken welk type opties je zullen helpen dit doel te bereiken, en welke tijdsperiodes daar het beste geschikt voor zijn. Het antwoord op de bovenstaande vraag zal voor iedereen anders zijn, maar je zult altijd de nadruk moeten leggen op de kwaliteit van je handelen, niet op de kwantiteit. Vijf trades per dag die goed zijn kunnen meer opleveren dan zes goede en vier foute.

Waar begin ik?

Allereerst heb je een effectenhandelaar nodig. Als je hebt ontdekt welke effectenhandelaar het beste bij jou behoeftes past, stort je geld via een creditcard of overboeking. Zorg ervoor dat je alleen geld gebruikt dat je geheel kunt verliezen en niet geld dat je in je dagelijks leven nodig hebt.

Als je een account hebt aangemaakt, en het geld hebt overgemaakt begint het handelen. Maar je moet niet meteen beginnen. Veel effectenhandelaars hebben tegenwoordig demo handel accounts, en je kunt daar je voordeel mee doen. Demo handelen is eigenlijk handelen zonder risico. Je krijgt nepgeld en je kan voor een gelimiteerde periode met dit nepgeld handelen, in real time, en leren hoe de binaire opties werken. Hoe langer je handelt via de demo, des te korter zal je nodig hebben om het handelen onder de knie te krijgen zodra je met echt geld gaat handelen. Zelfs als je maar 72 uur toegang hebt tot de demo, moet je deze kans benutten. Uiteindelijk wil je de software goed leren kennen die je gaat gebruiken, om zo de kans op een fout zo klein mogelijk te maken.

Demo handelen zou zo veel mogelijk gebruikt moeten worden totdat je een strategie hebt ontwikkeld die voor jou werkt, en waar je vertrouwen in hebt. Je wilt de kans op fouten door je onervarenheid elimineren. Je wilt ze zo veel mogelijk gebruiken zolang je de mogelijkheid hebt.

Conclusie

Binair handelen gebeurt op een hoog tempo en is opwindend. Als je nieuw bent of simpelweg je type van handelen hebt veranderd, hebben binaire opties veel te bieden. Weet dat binaire opties veel kans hebben op winst, maar door hun eigenschap van alles of niets, is er ook de kans dat je substantiële bedragen kunt verliezen. Om deze reden, wil je zoveel mogelijk oefenen als mogelijk is en wil je zoveel mogelijk research doen. Deze lessen zijn een goede plek om je reis te beginnen.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone