Binaire opties voor beginners (deel 3)

Wat maakt jou een goede trader?

Dit is een lastige vraag om te beantwoorden om twee redenen. Allereerst, het is lastig om een voortdurend “goede” trader te zijn. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een tijdsspanne van een maand, dan zal je zien dat 50 procent van de mensen winnende trades uitvoeren, en 50 procent verliezende trades. Je zou denken dat er daardoor 50 procent van de mensen winnende traders zijn, maar dit is absoluut niet waar. Je zult zien dat de meeste mensen geld verliezen bij het verhandelen van binaire opties. Dit gebeurt omdat er verschillen zijn tussen het bedrag dat geriskeerd wordt, en het winstbedrag. Wanneer je 100% verliest van wat je riskeert, maar slechts 80% verdient, dan is er een natuurlijk scheiding tussen winsten en verliezen. Dus hoewel binair handelen een 50/50 propositie heeft, betekent dit niet dat winst en verlies 50/50 is.

De andere reden waarom het lastig is om een goede trader te zijn is dat iedereen een methode zal moeten vinden die het beste voor hem werkt. Wat iemand een goede trader maakt, werkt wellicht niet voor anderen. Dit is omdat er een fenomeen is dat ‘tilt’ heet. Zodra er emoties in het spel komen, gaan mensen slechte en irrationele beslissingen maken. Je wilt proberen zo weinig mogelijk emotie te tonen bij het handelen als mogelijk, en als je de verkeerde handel technieken gebruikt, zal je daartoe niet in staat zijn, dus het vinden van een goede trade methode is niet iets wat zomaar opgelost kan worden met een universele oplossing.

Er is maar een manier om een betere binaire optie trader te worden: oefenen. Hoe meer ervaring je hebt, des te beter zal je bestand zijn om de juiste analyses te doen, en de juiste beslissingen te maken. Er is geen sprake van een oplossing om snel rijk te worden, helaas. Als je een beroepshandelaar wilt worden, zal je veel ervaring moeten hebben in het handelen.

Binaire optie demo traden

 Demo traden is de beste manier om ervaring te krijgen, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. Er zijn sommige goede dingen die je kunt leren van je tijd als demo trader. Je zult de software van het platform leren te gebruiken met het maken van slechts enkele trades. Dit klinkt misschien niet als iets belangrijks, maar het is een goede manier om de kans op gebruikersfouten van jou kant te verkleinen, of zelfs uit te sluiten. Het kan mensen die net zijn begonnen met handelen hoe snel en onverwachts de markten kunnen zijn.

Er zitten echter wat nadelen aan. De meeste effectenhandelaars laten je demo account niet lang genoeg open om er echt je voordeel mee te doen. Sommige effectenhandelaren zullen je toestaan je account voor 72 uur open te houden, na het doen van een overboeking. Drie dagen is nauwelijks genoeg tijd om de nieuwe handelstechniek je eigen te maken, en handelaren weten dit. Ze willen dat je meteen begint met het handelen om geld omdat ze geen geld verdienen aan mensen die demo’s gebruiken.

Een strategie opstellen

binaire-opties-301

Dus, demo traden is belangrijk, maar het is vaak een probleem waar je omheen zal moeten werken. Toch betekent dit niet dat je zomaar aan traden kunt beginnen. Zelfs als je demo account niet echt meewerkend is moet je nog steeds de tijd nemen om een goede en winstgevende handelsroutine op te stellen.

Begin met nietszeggende bedragen. Als je $10.000 op je trade account hebt staan dan gaat $10 niet echt veel impact maken op je levenslange winstcijfers. Er is een steile leercurve hier en je wilt de nadelige effecten zo klein mogelijk houden. Terwijl je nog de kreukels aan het uitstrijken bent moet je er voor zorgen dat je daadwerkelijke ervaring opdoet zonder te veel te riskeren. Zelfs als je uiteindelijk 100 trades achter elkaar verliest, ben je nog maar 10 procent kwijt van je kapitaal. Dit lijkt misschien veel, maar als je 80 procent kan maken op een winstgevende trade dan kun je dit verlies weer snel wegwerken.

Een paar dingen om op te letten

Hoe korter je handelsperiode is die je selecteert, des te meer zal je moeten vertrouwen op technische analyse. Dit gebeurt binnen 60 seconden, assets bewegen sneller gebaseerd op prijsactie dan dat ze bewegen vanwege voortdurende trends. Zie het als volgt, prijzen bewegen op een ritmische manier: ze gaan continu op en neer in prijs. Als je naar een vijf jaar grafiek kijkt voor elk asset zal je zien dat ze geleidelijk in prijs op en neer hebben bewogen. Als je geluk hebt, en je hebt een aandeel vastgehouden voor een periode van vijf jaar, zal de algemene trend hopelijk omhoog gegaan zijn, maar er zullen altijd ups en downs zijn binnen die trend omhoog.

De op en neer beweging doet zich op elk level voor van de prijsgrafiek van een asset, of het nu om de vijf jaar gebeurt of om de vijf minuten. Er zijn altijd ups en downs en soms is deze beweging voorspelbaar. De allesomvattende trend wordt vaker voorspelt door een fundamentele analyse, maar als je naar een klein stukje van een prijsgrafiek kijkt, in een overwegend omhoog bewegend asset, zal je zien dat gedurende een kort tijdsbestek, de prijs omhoog en naar beneden bewogen heeft. Dit is natuurlijk en het is iets waardoor we geld kunnen verdienen, zelfs over een ogenschijnlijk onvoorspelbare 60 seconden binaire optie.

Als je binnen de omvattende trend blijft terwijl je met de prijs actie beweging speelt, worden je kansen ineens een stuk groter dan als je zomaar een beweging probeert te voorspellen. Prijzen zijn niet altijd rationeel, maar ze zijn het wel vaker wel dan niet. Daardoor is handelen winstgevend. Veel mensen missen de subtiele aanwijzingen die voorspellen waar prijzen heengaan, maar als je goed genoeg kijkt, kun je deze dingen vinden, en vandaag beginnen met geld verdienen.

Hulpmiddelen

Als je geld wilt gaan verdienen met binaire opties, dan zal je een aantal hulpmiddelen in je arsenaal moeten hebben om het beste voorbereid te zijn. Deze prijsgrafiek is het allerbelangrijkst. Je wilt kijken naar een aantal verschillende tijden op deze grafieken om jezelf zoveel mogelijk informatie als mogelijk te geven. Kijk naar prijsgrafieken die net boven en onder je trade periode zitten. Dus als je 10 minuten binaire opties verhandelt, kijk dan naar vijf en vijftien minuten intervallen op je grafiek. Dit zal je helpen om een beter algeheel plaatje te krijgen van wat het asset eigenlijk aan het doen is. Hieronder zie je een 5 minuten screenshot van een Metatrader chart.

metatrader-chart

Je zal ook naar het volume willen kijken. Dit wordt vaak weergegeven op de prijsgrafieken, maar niet altijd. Tijden met veel volume zijn vaak minder vluchtig dan die met een laag volume. Dit is een feit dat je soms in je voordeel kunt gebruiken. Het volgende punt zal dit illustreren.

Vervolgens, zal je gemakkelijk toegang willen hebben tot relevante bronnen. Dit hangt nauw samen met het volume want prijzen kunnen sneller bewegen wanneer er minder mensen handelen. Dus als er gedurende een periode met een laag volume een belangrijk nieuwsbericht uitkomt, zoals bijvoorbeeld de ECB verhoogt de rentepercentages voor leningen, dan kun je makkelijk het EUR/USD paar handelen omdat de prijzen waarschijnlijk gaan bewegen in de richting die je denkt. Hoge volumes brengen over het algemeen meer rust wanneer er nieuwsberichten uitkomen. Laag volume zorgt gedurende deze periode voor heftigere stijgingen of dalingen omdat er minder handelaren op de markt zijn die plotselinge bewegingen kunnen tegengaan.

Een paar snelle tips om te onthouden

Assets bewegen niet in een vacuüm. Als een markt beweegt, is er vaak een neveneffect dat plaatsvindt binnen andere markten. Neem de prijs van goud en de U.S. dollar als voorbeeld. Deze twee assets hebben een tegenovergesteld effect op elkaar, zoals blijkt uit het verleden. Dit heeft een market pull effect. Dus als de dollar omhoog gaat, gaat de prijs van goud naar beneden, en vice versa. De dollar is de meest populaire valuta ter wereld, en goud is de grootse grondstof waar mensen hun toevlucht in zoeken tegenover de dollar.

Het zien van deze relaties kan moeilijk zijn, en je hebt veel data nodig om een correlatie te kunnen zien, maar dit kan een makkelijke manier voor je zijn om in een oogopslag bewegingen te voorspellen.

Je zult ook op zoek willen gaan naar support en weerstand punten. Dit zijn denkbeeldige lijnen waar het asset moeite mee heeft gehad om boven te komen, of onder te raken in het verleden. Deze lijnen kunnen extreem behulpzaam zijn bij 60 seconden binaire opties omdat handelaren het verafschuwen om voorbij die punten te handelen uit angst voor een plotselinge ommedraai in prijs.

Conclusie

Het handelen in binaire opties is niet gemakkelijk ondanks hoe het eruitziet. Hoe meer je handelt, des te meer je je dit zult realiseren. Ervaring gaat sowieso het beste voor je zijn, dus als je net begint met binair handelen, zorg dan dat je zoveel mogelijk demo traden als mogelijk achter de rug hebt. Daarna, handel slechts met kleine bedragen totdat je begint te merken dat je een expert bent. Het geld dat je bespaart tijdens het bevechten van de steile leercurve zal je op die manier een grotere boost geven voor winsten in de toekomst.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone