In de jaren 80 ontwikkelde John Bollinger, een technicus in de financiële markten, een techniek om gemiddelde beweging van een asset aan te geven middels twee trading lijnen boven en onder. Deze trading lijnen hebben de naam Bollinger Bands® .Anders dan bij een percentage berekening bij het berekenen van de gemiddelde beweging van een assset, voegen Bollinger Bands® een berekening toe aan het geheel waardoor de gemiddelde beweging van een asset zichtbaar kan worden gemaakt. Deze berekening heet standard deviation calculation.

Standard deviation is een wiskundige formule die volatiliteit meet, en laat zien hoe de koers (price) van een asset kan variëren van haar daadwerkelijke waarde. Door de volatiliteit van de koers te meten, kunnen Bollinger Bands® zichzelf aanpassen aan de werkelijke markt condities. En dit is wat Bollinger Bands® handig maakt voor traders van binaire opties. Ze geven namelijk de werkelijke koers data van een asset weer tussen de twee banden.

Hieronder zullen we vertellen hoe deze indicators werken en hoe je deze kan gebruiken in het handelen met binaire opties.

bollinger-bands-binaire-opties-indicator

Wat zijn Bollinger Bands®?

Bollinger Bands® bestaan uit een centrale lijn en twee buiten banden (price channels) boven en onder de centrale lijn. De centrale lijn geeft het exponentiële bewegingsgemiddelde van een koers weer. De buiten banden zullen wijder en smaller worden naarmate de beweging van de koers (price) van een asset veel of minder variërend wordt. Dit heeft te maken met het kopen en verkopen van een betreffend asset.

Door middel van het analyseren van de Bollinger Bands® kan men trends of korte veranderingen in de koers van een asset ontdekken, en hierop handelen. Beleggers kunnen door het analyseren van de Bollinger Bands® belangrijke informatie verzamelen die hen kan helpen om beslissingen te nemen in hun trades. Wanneer men Bollinger Bands® gebruikt om grafieken te analyseren (technische analyse) kan met trends waarnemen zoals een scherpe stijging of daling, wanneer de markt al lange tijd stabiel is, of wanneer er veel bewegingen zijn waarop gehandeld kan worden.

Door het gedrag van de koers van assets te analyseren kan men zien wanneer de koers van een asset uit de Bollinger Bands® schiet, wat aan kan geven dat de koers van richting gaat veranderen. Met de nadruk op aan kan geven, want dit is niet altijd zo. Hoe meer ervaring krijgt in het traden met Bollinger Bands®, hoe meer men patronen gaat zien die te gebruiken zijn bij het traden met binaire opties.

We weten dat financiële markten op dagelijkse basis blijven handelen. Technische traders gebruiken gemiddelde koersveranderingen zoals Bollinger Bands® in combinatie met weerstand- en ondersteuningslijnen (support and resistance lines) om de koers van een asset te analyseren.

Support and resistance lines

Deze support and resistance lines worden in een grafiek getekend (bijvoorbeeld in MetaTrader 5) om aan te geven binnen welke prijsniveaus een asset waarschijnlijk zal blijven. Dit is een manier van analyseren waarbij gekeken wordt waar de koers van een asset in de afgelopen historie nooit boven, of nooit onder een bepaald punt stijgt of daalt.

Sommige traders tekenen rechte lijnen die verbinding maken tussen hoogte- of dieptepunten om de extreme hoogtes of laagtes in de historie van een asset weer te geven. Zodra de koers van een asset richting het hoogte- of dieptepunt gaat is het hoogstwaarschijnlijk dat de koers een andere richting aan gaat nemen, en dat er trading kansen liggen voor binaire opties traders. Zolang de koers van een asset binnen de kaders van de support and resistance lines blijft kan er vanuit worden gegaan (onder voorbehoud) dat de trend koers van het asset gelijk zal blijven en de koers binnen de aangegeven kaders zal bewegen.

Hoe kan je alles binaire opties trader geld verdienen met de Bollinger Bands®?

Naast de support and resistance lines om te zien binnen welke kaders de koers zou kunnen bewegen, gebruiken wij zelf dus Bollinger Bands® als indicator. Wij werken zelf alleen maar met binaire opties valuta paren en in die markt is met deze Bollinger Band® middels korte- en lange termijn traden leuk geld te verdienen.

Wanneer de koers van het asset richting de buitenlijn van de Bollinger Band® gaat en deze uiteindelijk raakt of passeert, gaat de koers uiteindelijk weer van richting veranderen. En hier liggen kansen voor de trader. Wanneer de koers de bovenste band aanraakt of passeert dan is de markt “overbought”. Dit geeft een signaal van verkopen waardoor de koers weer zal dalen en dus van richting veranderd. Andersom is wanneer de koers de onderste band aanraakt of passeert. Er wordt een signaal van kopen gegeven waardoor de koers van richting veranderd en weer zal stijgen.

Hoe groot de stijgingen en dalingen zijn is afhankelijk van de markt. Om geld te verdienen met deze binaire opties strategie komt het allemaal aan op timing waarbij het juiste instapmoment cruciaal is.

Conclusie

Hoewel iedere strategie kennis en kunde vereist, en zijn voor- en nadelen kent, is de Bollinger Band® is een zeer goede indicator om te gebruiken voor korte- en lange termijn strategieën met het handelen in binaire opties. Het geeft duidelijk aan wanneer de markt van het betreffende asset “overbought” of “oversold” is. En daar kan je als binaire opties handelaar op acteren.

Voor de lange termijn kan je duidelijk trendlijnen (minimaal een uur) zien en daar als binaire opties trader op acteren. Op korte termijn (minimaal 10 minuten) zijn de korte bewegingen binnen de Bollinger Band® een goede indicator wanneer de koers van een asset van richting zal veranderen.

Bollinger Bands® zijn één van de meest gebruikte indicatoren wanneer het gaat om handelen met binaire opties. Het is een makkelijke tool om te gebruiken waarbij de condities van de markt (kopen of verkopen) worden aangegeven. Het juiste instapmoment om de trade te plaatsen is hierbij cruciaal en vergt ervaring.

Onthoudt dat bij je als binaire opties trader minimaal 6 van de 10 trades winnend af moet sluiten om winst te behalen (winst is dan minimaal maar het is winst), en je weet wat je doel is.

Wil jij een winstgevend binaire opties belegger worden en serieus geld verdienen met handelen in binaire opties? Schrijf je hieronder in.

 

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone