Optie24 Review: Betrouwbare broker Voor Nederlandse binaire opties belegger

binaire-opties-broker-optie24-review

Optie24 is marktleider in Nederland in de online handel in binaire opties. Maar ondanks het feit dat Optie24 nog een vrij nieuwe speler is op de markt van de binaire opties is het nu al een serieuze partij om rekening mee te houden. Het bedrijf bestaat sinds 2011 en wordt beheerd door Pip Invest BV.

Optie24 heeft haar hoofdkantoor in Nederland maar richt zich inmiddels ook op de internationale markt met de website www.365trading.com. Optie24 stelt haar klanten voorop en het online handelsplatform profileert zich hoofdzakelijk als een serieuze maar vooral betrouwbare binaire optie broker.

Ze richten zich met hun platform zowel op de beginnende- als gevorderde binaire optie belegger en geven op hun website voldoende informatie om te kunnen beginnen met binaire opties.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op Optie24 en de mogelijkheden.

Specificaties Optie24

 • GRATIS demo account
 • Min. storting €50
 • Min.inzet €5
 • Max. inzet €5.000
 • Uitbetaling tot €85%
 • Max. 125% welkomstbonus
 • Gereguleerd door Autoriteit Financiële Markten (AFM)
 • Storten met iDeal
 • Nederlandse website en klantenservice
 • Uitbetaling binnen 24 uur
 • Onze waardering 5/5

Bezoek De Website Van Optie24


Specificaties Binaire Opties Broker Optie24

Binaire opties brokerOptie24
Website linkwww.optie24.nl
Gestart in2013
HoofdkantoorRotterdam
Soorten ondersteuningLive Chat, Telefonisch, Email
Beschikbare talenNederlands
HandelsplatformPip Invest BV
Minimale eerste storting€200
Minimale order€5
Maximale order€5.000
WelkomstbonusMax. 125% welkomstbonus (let op: “vrijspelen”)
UitbetalingspercentageTot 85%
Demo accountGratis demo account openen
GereguleerdJa
Gereguleerd doorAFM (Autoriteit Financiële Martkten) sinds september 2015
Geld stortenIdeal, Credit Card, Bankoverschrijving, Paypal, Mr Cash
Geld opnemenBankoverschrijving (binnen 24 uur)
Aantal assets67
Looptijden1 minuut tot einde van de week
Soorten assetsIndices, aandelen, valuta, grondstoffen
Type optiesBinaire Opties (Put/Call)
RekeningvalutaEuro
Storten met iDeal Ja
Handelen via smartphone Ja
Handelen via tablet Ja
Totale waardering5/5
Begin met tradenHandelsaccount openen

Screenshots Interface Optie24

Screenshots Interface Optie24 App


Aanmelden bij Optie24

Optie24 is gevestigd in Rotterdam en is na een lange strijd vanaf september 2015 eindelijk officieel gereguleerd worden door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Hoewel de belegger hier weinig van gaat merken brengt het wel enkele veiligheden met zich mee die we hier alvast kort zullen benoemen:

 • Het geld van de belegger staat op een aparte rekening van derden en is dus 100% beschermd
 • De gegevens van de belegger zijn 100% volgens Europese richtlijnen beveiligd
 • Optie24.nl is geregistreerd bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM)

Optie24 is de laatste jaren sterk in populariteit gegroeid en dit zal voorlopig nog wel even aanhouden, gezien ook de officiële regulering van de AFM. Daarnaast werkt het bedrijf aan een betere positie op de internationale markt middels www.365trading.com. Optie24 is een volledig Nederlands bedrijf met Nederlands platform en een volledig Nederlandse klantenservice.

BELANGRIJK: Bij binaire opties krijgt men de onderliggende producten nooit zelf in bezit. Het wordt dus niet gekocht of verkocht maar er wordt gespeculeerd op de directe onderliggende waarde van verschillende beleggingsproducten.

Bij Optie24 is het mogelijk om op een betrouwbare en veilige manier te beleggen. Om dit te kunnen doen zal je je eerst moeten aanmelden. Dit doe je door een account aan te maken op de website Optie24.nl. Hierbij kan je kiezen voor een tweetal mogelijkheden, namelijk een demo account of een handelsaccount.

Bij Optie24 maak je gebruik van een online handelsplatform. Dit betekent dat je inlogt via de website. Je hoeft dus geen software naar je computer te downloaden.

Het bijzondere van Optie24 is dat je een demo account aan kan maken zonder dat je daadwerkelijk geld op je account hoeft te storten. Er zijn geen andere binaire optie brokers op de markt die deze mogelijkheid bieden, iets wat Optie24 dus al uniek maakt.

Demo account Optie24 openen

Het aanmaken van een demo account is vrij simpel en snel gedaan. Op de homepage staat duidelijk de knop “open oefenaccount” aangegeven. Nadat jij als belegger hiervoor gekozen hebt vul je enkele gegevens in. Er wordt je niet naar bankgegevens gevraagd.

Na het invullen van de gegevens ontvang je een mail van Optie24 met inloggegevens. Hiermee log je in op de website en je hebt alle mogelijkheden die je bij een handelsaccount hebt, alleen handel je nu met virtueel geld. Er wordt een bedrag van €50.000 op je virtuele rekening gestort waarmee je direct kan handelen.

Krijg je het voor elkaar om dit te verliezen, dan krijg je makkelijk weer gratis virtueel geld. Ideaal voor beginnende beleggers of beleggers die eerst het platform van Optie24 willen bekijken.Open GRATIS een demo account bij Optie24

Optie24 handelsaccount openen

Het openen van een handelsaccount met echt geld is vrij simpel. Zodra je hebt gekozen om een handelsaccount te openen vraagt Optie24 je een aantal gegevens in te vullen. Dit zijn iets meer gegevens dan bij een demo account maar je hoeft nog steeds geen bankgegevens in te vullen.

Nadat je je gegevens hebt ingevuld ontvang je een mail waarin wederom inloggegevens voor de website optie24.nl staan. Na inloggen krijg je toegang tot je account. Om te kunnen handelen zal je geld naar je beleggersaccount moeten storten.

Bij Optie24 is het minimale stortingsbedrag €200, een redelijk laag bedrag in de binaire optie markt. Veel andere binaire optie brokers vragen minimaal bedragen van €250 en meer.

Bij Optie24 zijn er verschillende stortingsmogelijkheden namelijk Visa, Paypal, Mastercard, Mister Cash en Ideal. Bij al deze mogelijkheden zal het direct mogelijk zijn om te handelen na betaling.

Verder bieden ze de mogelijkheid tot bankoverschrijving. Maak je gebruik van deze mogelijkheid, hou er dan rekening mee dat je niet direct zal kunnen handelen maar zal moeten wachten tot het geld daadwerkelijk op je account staat.

Optie24 bonus systeem

Als jij een handelsaccount hebt aangemaakt bij Optie24 en je eerste storting hebt gedaan, dan kan je gebruik maken van de bonus regeling die Optie24 hanteert. Optie24 hanteert namelijk maximaal 125% welkomstbonus (afhankelijk van het type account), dit betekent dat jij een deel van jouw stortingsbedrag als bonus bij Optie24 aan kan vragen.

Wat ik jammer vind is dat je dit zelf uit moet zoeken. Je kan op de website lezen dat er een bonus systeem is, je krijgt hier echter na je inschrijving niet automatisch bericht van, een gemiste kans natuurlijk. De reden hiervan is dat niet iedere belegger een bonus wil ontvangen.

Om gebruik te maken van de welkomstbonus dien je zelf een email te sturen naar Optie24 waarin je vraagt om de bonus. Goed meegedacht van Optie24 maar het is voor jou als belegger natuurlijk zonde als je hier geen gebruik van maakt.

Optie24 hanteert 50% welkomstbonus bij een storting tot €500, een 100% welkomstbonus tot €5000. Jij kan je handelsvolume tot €5000 dus direct vergroten. Optie24 heeft ook een platinum account met een minimale storting van €5000 waarbij het mogelijk is om 125% bonus te ontvangen. Aan alle bonussen zijn echter wel wat regels aan verbonden. Je bonus moet namelijk “vrijgespeeld” worden voordat je deze op kan nemen.

Hoe werkt dit? Optie24 vraagt jou om 15 maal het bonusbedrag aan orders in te leggen voordat de bonus vrijgespeeld is. Dit mag in meerdere orders, de order grootte mag je dus zelf kiezen en hoeft niet het totaalbedrag van de bonus te zijn. Ontvang jij als belegger dus €50 welkomstbonus van Optie24, dan dien je orders te plaatsen ter waarde van €750. Pas dan is je bonus vrijgespeeld en opneembaar.

Belangrijk om te weten is dat je geen opnameverzoek mag doen voordat je bonus is vrijgespeeld, de bonus zal hierdoor namelijk komen te vervallen en wordt dan van je saldo afgetrokken. Je ontvangt de bonus namelijk direct na aanvraag en deze is dus al in je saldo verwerkt.

Aan het vrijspelen van de welkomstbonus zit geen tijdslimiet. Je mag hier dus zolang over doen als je wil.

Voor iedere belegger die serieus aan de gang wil gaan met binaire opties is dit natuurlijk een goede mogelijkheid om je initiële inleg gratis te verdubbelen.Open GRATIS een demo account bij Optie24

Terugstorten tegoeden

Heb jij winst gemaakt op je Optie24 account? Dan wil je natuurlijk af en toe wat geld uit je account opnemen. Dit mag het gehele bedrag of een deel daarvan zijn, dit mag je uiteraard zelf bepalen.

Optie24 streeft ernaar, als één van de weinige brokers, om je geld binnen 24 uur op je rekening te storten. De reden dat ze dit kunnen is omdat het een volledig Nederlanderse broker in binaire opties is.

Bij buitenlandse brokers zoals bijvoorbeeld Banc de Binary, Plus500 en 24Option zal je bijna altijd mininaal 3 tot 5 werkdagen op de geld moeten wachten.

Om geld gestort te krijgen zal je wat gegevens in je account aan moeten vullen. Dit neemt ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag. Het gaat namelijk om een kopie van een geldig ID (paspoort of rijbewijs) en een bewijs van adres.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een energierekening of een ander document waar je naam en adres op staat. Dit document mag niet ouder zijn dan 6 maanden.

Belangrijk om te weten is dat er bij Optie24 geen commissies of kosten worden gerekend.

Makkelijk handelsplatform

Zodra je een demo- of handelsaccount hebt aangemaakt ben je klaar om te handelen. Je drukt op de knop “handelen” en je komt in de handelsomgeving van Optie24.

Optie24 biedt een simpel ogend en rustgevend online platform waarbij duidelijk aangegeven staat wat de mogelijkheden zijn. Het platform kost je weinig tijd om door te krijgen en is door beleggers van ieder niveau te gebruiken.

Belangrijk om te weten zijn de minimale- en maximale handelsbedragen die Optie24 hanteert. Het minimale bedrag per optie is €5 per asset, en het maximale bedrag is €500 per optie per asset.

We leggen even per optie per asset uit. Als voorbeeld nemen we het asset de AEX index. Je zou op dit asset maximaal €500 op call kunnen speculeren en tegelijk maximaal €500 op put. Uiteraard is het mogelijk om op meerdere verschillende assets te speculeren.

Speculeren op de koers van een bepaald asset is simpel. Kies voor een termijn, korte termijn of lange termijn. Kies je voor korte termijn, dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor looptijden van 60 seconden tot 60 minuten. Kies je voor lange termijn dan kan je kiezen voor de looptijden 24 uur of einde van de week.

Hierna kies je een asset. Je hebt bij Optie24 de mogelijkheid om te kiezen tussen indices, aandelen (EU), aandelen (VS), valuta en grondstoffen. Totaal kan je kiezen uit 67 verschillende assets in verschillende beurzen.

Kies na het kiezen van je asset een looptijd waarmee je wil handelen. Nu komt het spannende moment, kies je voor call of put?

Zodra je op één van de twee opties drukt kan je het bedrag invullen waarmee je wil speculeren. Daarnaast zie je het uitbetalingspercentage, variërend van 65 tot 85%. Zodra je de order plaats staat deze vast en is die niet meer te wijzigen.

Je order staat nu onderaan de pagina bij lopende posities. Daar zie je verschillende gegevens staan zoals de datum, de openingstijd, type, soort, inleg, openings- en sluitingskoers, sluitingstijd, tijd tot sluiting en je huidige resultaat.

Je huidige resultaat is afhankelijk van jouw speculatie. Ben je “in the money” dan zie je het bedrag staan wat jij wint als je de trade winnend afsluit. Ben je “out of money” dan zie je een 0 staan. Staat de koers gelijk aan de koers waarmee je begon dan staat er het bedrag waarmee je begonnen bent. Zolang de trade loopt kan je huidige resultaat veranderen.

Zodra de looptijd van je trade eindigt verdwijnt de trade uit je lopende posities en komt deze bij “mijn account” in gesloten posities te staan. Hier zie je op welke manier jij de trade hebt afgsloten en welk bedrag hieraan vast zit. Winnend, verliezend of gelijk aan je ingelegde bedrag. Het geld wat je eventueel gewonnen hebt met deze trade wordt direct bij je saldo bijgeschreven.

Een klein nadeel wat Optie24 heeft is dat het geen stop loss aanbiedt. Stop loss geeft de mogelijkheid om eerder uit een trade te stappen voordat de looptijd verstreken is. Hierdoor zou je eventueel verlies kunnen beperken. Grotere buitenlandse broker bieden deze optie vaak wel aan.

Wat belangrijk is om te vermelden is dat er alleen gespeculeerd kan worden op asset van beurzen die open zijn. Het is mogelijk om 24 per dag te handelen in binaire opties maar vanwege tijdsverschil en sluiten van beurzen kan je dus alleen handelen op beurzen die op dat moment open zijn. Optie24 geeft netjes aan of een beurs open is of niet.

Optie24 heeft zowel voor Android als iOS een Optie24 app ontwikkelt. Hierdoor kan je dus naast de desktop/laptop ook handelen op je tablet of smartphone. Handelen wordt zo erg makkelijk, overal en altijd, 24/7. Voorwaarde is uiteraard dat de beurzen open zijn.

Tradingsignalen Optie24

Zodra je het handelsplatform opent zie je direct grafieken staan naast de knoppen termijn, beurs en looptijd. Deze grafieken geven de koers van de asset weer.

Optie24 maakt gebruik van realtime grafieken. Deze weergegeven grafieken komen rechtstreeks van het gerennomeerde koersenbedrijf Reuters. Reuters is een Brits bedrijf dat gevestigd is in Londen, en is internationaal leverancier van financiële data voor bedrijven in de financiële sector.

Reuters is wereldwijd de grootste- en meest toonaangevende leverancier van koersen wereldwijd. De koersen die je vind naast de assets op de website van Optie24 komen rechtstreeks vanuit Reuters  en worden dus op geen enkele manier gemanipuleerd of met vertraging doorgegeven.

Naast het asset waar je op dat moment naar aan het kijken bent is het mogelijk om daaronder drie andere koersen weer te geven. Hierdoor kan je dus meerdere koersen volgen die voor jou als belegger interessant zijn.

Optie24 ervaringen

Over de begintijd van Optie24 zijn er nog weleens negatieve berichten te vinden op internet, vooral op forums. Optie24 heeft hard gewerkt om deze negatieve geluiden de kop in te drukken door zich de afgelopen continu te ontwikkelen. Hierdoor zijn er vrijwel geen negatieve geluiden meer te vinden op internet en staat Optie24 bekend als een betrouwbare partner om in binaire opties te beleggen.

De website van Optie24 heeft een aantal belangrijke veranderingen doorgemaakt sinds de opstart. Zo is er veel meer gedaan om de gebruiker te helpen meer informatie te vergaren over beursgegevens en binaire opties in het algemeen.

Ze doen dit middels een kenniscentrum waar je informatie en uitleg kan vinden over de volgende onderwerpen: financieel nieuws algemeen, financieel nieuws Forex, financiële agenda, uitleg van de beurzen, uitleg financiële cijfers en instructievideo’s.

Naast die kenniscentrum is er ook nog algemene uitleg over binaire opties en waarom handelen zonder strategie niet slim is. Je kan op de website van Optie24 informatie lezen en bekijken over de volgende onderwerpen: voordat u begint met binaire opties, binaire opties in het algemeen, de gehanteerde koersen (Reuter), tips en strategieën en instructievideo’s.

Voordelen Optie24 op een rijtje

 • Volledig Nederlandse binaire optie broker
 • Simpel maar professioneel platform
 • Uitbetaling binnen 24 uur
 • Na storting direct toegang tot je account
 • Alle bekende stortingsmogelijkheden waaronder Ideal
 • Laag minimaal stortingsbedrag van €50
 • Welkomstbonus tot €5000 (moet wel vrijgespeeld worden)
 • Beschikbaar op desktop/laptop, Android en iOS
 • Uitstekend platform voor mobiel beleggen middels apps (zelfde als desktop)
 • Volledig Nederlandse taal
 • Gratis demo account (zonder storting te hoeven doen)
 • Gereguleerd door Autoriteit Financiële Markten (AFM)
 • Zekerheid van stabiel platform
 • Deskundige- en makkelijk bereikbare Nederlandse klantenservice
 • 24/7 trading mogelijk (zolang beurzen open zijn)
 • Gericht op zowel beginnende- als gevorderde belegger

Nadelen Optie24

 • Leermiddelen voor beginners en gevorderden zijn redelijk beperkt
 • Geen stop loss om eventuele verliezen te beperken

Betrouwbaarheid Optie24

Optie24 heeft de laatste jaren hard gewerkt aan een goede reputatie en staat ervoor een goede en betrouwbare partner te zijn voor beleggers die willen handelen in binaire opties.

Ze zijn niet voor niets vanaf september 2015 goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarnaast gaan ze zorgvuldig met je gegevens en geld om door de gegevens volledig te beveiligen volgens Europese richtlijnen en het geld van de belegger te bewaren op een externe rekening bij een derde partij.

De populariteit van Optie24 is de laatste jaren enorm gestegen onder Nederlandse beleggers in binaire opties en dit is niet vreemd.

Aanmelden bij Optie24 is makkelijk en snel doordat er weinig gegevens aangeleverd hoeven te worden. Beleggers kunnen kiezen voor een demo- of handelsaccount (demo account zonder een storting te doen). Ze hanteren een laag minimaal stortingsbedrag voor een handelsaccount van €50. Daarnaast bieden ze een welkomstbonus van 100% tot een bedrag van €5000.

Deze bonus moet wel volgens hun bonusvoorwaarden vrijgespeeld worden. Een groot voordeel is dat ze ernaar streven binnen 24 uur je storting te doen indien je geld van je account wil opnemen.

Optie24 biedt een degelijk en simpel platform waarop in voldoende assets gehandeld kan worden. Dit handelsplatform is zo makkelijk dat het voor iedere gebruiker geschikt is. De tradingsignalen die gebruikt worden komen van een zeer betrouwbare partner, Reuters.

Optie24 is een volledig Nederlands bedrijf met een Nederlands platform en een volledig Nederlandse klantenservice die altijd klaar staan voor de belegger die hier behoefte aan heeft.

Onze conclusie is dat jij als beginnende- of ervaren belegger in binaire opties aan Optie24 een uitstekende partij hebt om te handelen in binaire opties. Wij van binaireopties365.nl maken zelf ook gebruik van dit platform en zouden het iedere Nederlandse belegger ten zeerste aanraden.Open GRATIS een demo account bij Optie24