Er zijn verschillende soorten classificaties binaire opties, geclassificeerd volgens verschillende elementen.

De eerste classificatie is “cash or nothing”. Cash or nothing is een speculatie waarbij de handelaar ofwel een vast bedrag krijgt bij het winnen, of (bijna) niets in het geval van een verlies. We zeggen hier bijna niets omdat sommige binaire optie handelaren (brokers) een verminderd verlies garanderen.

Naast cash or nothing hebben we ook “asset or nothing”. Asset or nothing werkt volgens het cash or nothing principe, alleen met dat verschil dat de optie wordt uitbetaald in het onderliggende financieel product (een asset als het Google aandeel bijvoorbeeld) in plaats van in cash.

Zoals hierboven besproken zijn er verschillende soorten classificaties: Binaire opties die cash uitbetalen en binaire opties die uitbetalen in de vorm van een onderliggend product (asset). We beginnen hier met het uitleggen van de cash or nothing optie.

Cash Or Nothing Opties

Cash or nothing binaire opties verwijzen naar het feit dat je speculatie ofwel eindigt in winst (in the money) of verlies (out the money). Je hebt ofwel geld gewonnen, of je geld verloren. De echte cash or nothing binaire opties zijn exact op deze manier opgesteld, met een vooraf bepaald vast bedrag als je wint en een verlies van je ingelegde bedrag dat je geriskeerd hebt toen je je speculatie begon.

De meeste soorten binaire opties zijn gebaseerd op dit cash or nothing principe. Het winstpercentage dat de handelaar krijgt als er “in the money” wordt gespeculeerd, wordt bekendgemaakt voor het speculeren. Je weet dus exact wat je kan verdienen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van het handelen in van traditionele aandelen, waar de hoeveelheid van potentiële winst of verlies onbekend is.

Cash or nothing met verminderd verlies

Dit is een variatie op het conventionele cash or nothing. Heel wat brokers (AnyOption biedt 15% vermindering) in binaire opties bieden verminderde verliezen aan, aan handelaren wiens opties vervallen “out of the money”. Bij veel van deze brokers zullen de verminderde verliezen liggen tussen de 5% tot 15% van het geïnvesteerde bedrag.

Voorbeeld: Je investeert €100 tijdens een speculatie die “out of the money” gaat en de broker biedt een verminderd verlies van 15% (bekend voor het speculeren), zal je enkel €85 verliezen. Niet alle brokers bieden verminderde verliezen aan. Brokers die geen verminderde verliezen bieden, zullen normaliter andere voordelen bieden zoals bijvoorbeeld hogere winsten op verhandelingen die “in the money” vallen.

Cash or nothing met “buy-out” clausule

Sommige brokers in binaire opties bieden de mogelijkheid die je in staat stelt om je verhandeling voortijdig te beëindigen. Dit kan zelfs minuten na het starten van je verhandeling. Dit is een handige optie als je denkt dat je fout gespeculeerd hebt met betrekking tot de koers van het onderliggende product van de binaire optie. Door de verhandeling vroeger stop te zetten, kan je je verlies limiteren.

Je kan deze functie ook gebruiken om vroege winsten op een verhandeling te garanderen. Veronderstel dat je correct gespeculeerd hebt op de koers van de optie, maar je denkt dat de koers in de andere richting kan gaan voor het verstrijken van de expiry time. Het vroeg sluiten van de verhandeling helpt je om vroege winsten te boeken, en deze winst te garanderen mocht de koers van de optie keren.

Voorbeelden van deze buy-out clausule bevatten 24Option.com’s “Early Closure” functie en AnyOption.com’s “Take Profit” functie.

Asset or Nothing Binaire Opties

Als je speculeert op een asset or nothing optie op de beurs, en je eindigt in the money, dan krijg je in plaats van de hoeveelheid cash die je ingezet hebt, dezelfde waarde aan aandelen van het bedrijf waarop je gespeculeerd hebt. Dit noemen we asset or nothing opties.

De asset or nothing opties zijn lang niet evenveel verkrijgbaar als de enorm populaire cash or nothing optie.

Amerikaans of Europese stijl

De regels die verhandelingen van binaire opties hanteren verschillen op basis van waar je verhandeld. Naar de verschillende regels omtrent de vervaldatums is er nog een andere manier om binaire optie handel te classificeren, namelijk om te verwijzen naar de Amerikaanse- of de Europese stijl.

Bij speculeren van binaire opties in Amerikaanse stijl kan de winst op opties geïnd worden vanaf het moment dat het onderliggende product (asset) de strike price bereikt. Dit betekent dat je niet de gehele optie-tijd (expiry time) hoeft uit te zitten.

Bij speculeren van binaire opties in Europese stijl win je niets voordat de expiry time verstreken is. Dat betekent dat als de strike price bereikt wordt voordat de expiry time voorbij is, en de koers veranderd weer in je nadeel, je nog steeds verliest.

Veel succes en veel goede trades!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone