Winstgevend handelen met binaire opties vergt strategie

Een van de grootste verschillen tussen binaire opties verhandelen en gewoon gokken is het feit dat gokken bijna geen strategie vergt, en gebaseerd is op waarschijnlijkheid en ‘geluk’. Optie handelaren vertrouwen op gecompliceerdere aanpakken, maar het formuleren van een strategie kan ontzettend moeilijk zijn in de beginfase. Hier zullen we bekijken wat sommige van de factoren zijn die je moet overwegen wanneer je een strategie ontwikkelt zodat je zeker weet dat je investeer doelen haalt, en waarbij je je krachten leert gebruiken, en winst maximaliseren.

Selecteer je termijnen

Een van de eerste factoren die je moet overwegen is de handelstermijn, en er kan gezegd worden dat dit bij binaire opties nog belangrijker is dan bij andere soorten van handelen. Dit komt omdat je handelstermijn vast moet staan voordat de echte handel geopend is.

Het selecteren van je handelstermijn zal afhangen van vele factoren. Wat voor type handelaar ben je? Hoe veel tijd (per dag) wil je besteden aan het managen van je trades (en in het zoeken naar mogelijkheden)? Prefereer je een snelle aanpak (zoals die bij opties van 60 seconden)? Of een meer conservatieve lange termijn aanpak (door het gebruik van wekelijkse of maandelijkse optie vervaldata)? Zijn er economische evenementen (zoals een rentepercentage beslissing of een jaarrekening van een bedrijf) die de prestatie van de trade kunnen beïnvloeden?

Met al deze factoren zal rekening gehouden moeten worden wanneer je de parameters van je binaire optie trade vaststelt, en de resultaten zullen van persoon tot persoon variëren.

Selecteer je handelsmiddelen

Het volgende element bij het formuleren van een strategie is het kiezen van je handelsmiddelen. Heb je een goede kennis van een bepaald soort middel? Als je, bijvoorbeeld, een behoorlijk verstand hebt van de aandelenmarkt (en jaarrekeningen kunt interpreteren) is het natuurlijk logisch om je te focussen op die markten.  Als je anderzijds veel weet van macro-economie, kun je misschien beter terecht bij grondstoffen of valuta’s.

Er zijn factoren die speciaal invloed hebben op elk van deze middelen, dus het is voor u belangrijk om actief te kunnen handelen op die momenten. Voor grondstoffen, zou dit bijvoorbeeld evenementen zoals wekelijkse voorraadrapporten van olie kunnen zijn, terwijl het bij valutamarkten belangrijk zal zijn om de markten in de gaten te houden wanneer grote centrale banken ontmoetingen hebben.

binaire-optie-strategie

Technische of fundamentele analyse?

Nadat u besloten heeft welke middelen en handelstermijnen u wilt gaan gebruiken zult u uw prognose voor prijsrichtingen moeten vaststellen. Handelaren doen dit door te werken met technische (grafiek) analyse, fundamentele analyse (het bestuderen van economische rapporten), of een combinatie van de twee. Als u goed bent op het gebied van wiskunde en kansberekening bent u waarschijnlijk beter geschikt voor grafiekanalyse. Voor de ander is het beter deze tijd te spenderen aan het analyseren van recente economische data die vermoedelijk invloed gaat hebben op de prijzen van uw middel.

De meeste handelaren zullen een combinatie gebruiken van beide strategieën, wachtend op een groot economisch evenement dat een algemene richting van de prijs (naar boven of naar beneden) genereert waarna er met technische grafiek analyse gewerkt kan worden om de exacte prijs te kiezen waarop er gehandeld moet worden. Dit kan behulpzaam zijn om de waarschijnlijkheid van een succesvolle trade te vergroten, omdat het verzekerd dat de trade gebaseerd is op economische data en evaluatie van het middel.

Gebruik sterke punten bij het formuleren van een strategie

 Het formuleren van een binaire opties handelsstrategie kan erg lastig lijken. Het kan lastig zijn om zeker te zijn van de prognose van toekomstige prijzen. Maar als we het proces en de componenten stuk voor stuk benaderen begint het proces ineens bereikbaar te lijken. De meeste elementen zullen gebaseerd worden op investeer behoeften. Wil je een agressieve belegger zijn (hoge risico’s en hoge winsten), of wilt u liever een conservatievere aanpak (door je handelstermijnen te verlengen). Gelukkig, zijn de markten ontwikkeld zodat alle soorten beleggers met allerlei stijlen en investeer behoeften terecht kunnen. Dus wat u ook wilt doen, er is altijd een bijbehorende strategie die kan worden gematched met uw beleggingskarakter.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone