Binaire opties handelen met candlestick grafieken

Zij die bekend zijn met sommige van de basiselementen van technische prijs analyse hebben waarschijnlijk candlesticks gebruikt in sommige van hun marktanalyses en dit is meestal omdat deze grafieken het zeer gemakkelijk maken om een goede beoordeling te kunnen maken in een oogopslag. Maar een van de minder gebruikte aspecten van deze grafieken kan worden gevonden bij candleformaties, die een sterke indicatie kunnen geven van hoe prijzen waarschijnlijk gaan bewegen in de toekomst.

Dit kan zeer waardevolle informatie zijn voor binaire opties trades, omdat candlesticks een grote hoeveelheid informatie kunnen verschaffen bij het voorspellen van de prijsrichting.

Het interpreteren van de candlestick grafieken

Candlestick grafieken zijn zeer waardevol voor het spotten van draaiende in trends en start/exit punten voor nieuwe trades. Maar hoe kunnen we de informatie interpreteren die verschaft wordt door deze grafieken? Allereerst moeten we de anatomie van de kaars begrijpen. Candles bestaan uit informatie waaronder Hoog, Laag, en Open en Close voor een bepaalde periode. Het hoogtepunt wordt aangegeven aan de bovenkant van de hoge schaduw, en het dieptepunt wordt weergegeven door de beneden-schaduw. Het ‘lichaam’ toont het verschil tussen open en dicht van een bepaalde periode, en de verschillende kleuren worden gebruikt om aan te geven of de prijs bij opening hoger was dan de prijs bij sluiting. Dit kan je in de onderstaande plaatjes zien:

uitleg-candlesticks

Laten we nu kijken naar een candlestick grafiek als geheel zodat we kunnen zien hoe de candles in het gehele plaatje passen.

candlestick-chart

Long bodies and short bodies

long-en-short-body-candlestick

 

Kijkend naar de grootte van de candles kan handelaren belangrijke informatie verschaffen over de potentiele prijsrichting. Korte candles indiceren kleine prijs verschillen en consolidatie. Tegenovergesteld, geven langere candles aan dat er waarschijnlijk een grotere koop- en verkoop druk heerst. Lange schaduwen bij de candles geeft aan dat er hogere niveaus van schommelingen zijn.

De hangende man en hamer patronen

Candles stellen je in staat de markt duidelijk te zien

Nu we begrijpen hoe we deze grafieken moeten interpreteren, zullen we kijken naar manieren om een potentiele ommedraai in prijs te spotten (dit is belangrijk bij het maken van binaire opties handels ideeën). De meest voorkomende patronen in deze categorie zijn de hamer en hangende man patronen, en we zien voorbeelden daarvan in onderstaande grafiek:

hammer-en-hanging-man

Als prijzen een sterke neerwaartse trend tonen, kijken handelaren of ze handelsmogelijkheden kunnen benutten zodra een Hamer formatie zichtbaar wordt. De logica achter deze aanpak is dat prijzen al extreem laag staan, maar dat de markt is omgedraaid (het bewijs daarvan is de lange steel van de hamer). Dit patroon markeert een potentieel draaipunt en een goede mogelijkheid om nieuwe CALL posities voor het asset te initiëren.

Tegenovergesteld, als prijzen een sterke opwaartse trend tonen, dan kijken traders voor goede handelsmogelijkheden als er een Hangende Man formatie zichtbaar wordt. De logica achter deze aanpak is dat als prijzen al erg hoog zijn, (te hoog) en de markten falen op deze hoogten (zoals bewezen door de lange bovensteel).  Dit patroon markeert een potentieel draaipunt en is dus een goede kans om PUT opties in te stellen voor een asset.

Overheersende patronen

De volgende candle omkeerpatronen die we zullen bekijken zijn overheersende patronen (stijgend en dalend). Die worden getoond in onderstaande grafiek:

bullish-en-bearish

Dalende overheersende patronen komen vaak voor wanneer prijzen een sterke opwaartse trend hebben en dalende handelsmogelijkheden benut kunnen worden gebaseerd op de verwachting van een draaipunt naar beneden toe. De logica achter deze aanpak is dat het voorheen positieve sentiment nu overschaduwd wordt door dalend momentum, en prijzen gaan waarschijnlijk lager doorzetten. Wanneer deze patronen zichtbaar worden, kunnen handelaren PUT opties gaan instellen gebaseerd op deze verwachtingen.

Stijgende overheersende patronen worden vaak zichtbaar als prijzen een sterke neerwaartse trend hebben en er stijgende handelsmogelijkheden genomen kunnen worden gebaseerd op de verwachting van een opleving. De logica achter deze aanpak komt van het feit dat het voorheen negatieve sentiment te ver uitgerekt is en nu overgenomen wordt door het positieve sentiment. Omdat de prijzen waarschijnlijk naar een hoger punt zullen gaan kunnen de handelaren nu CALL opties gaan initiëren zodra deze patronen zichtbaar worden.

Gebruik candles om koerskeringen te spotten

Uit de bovenstaande voorbeelden kunnen we leren dat candle patroongrafieken een makkelijke manier kunnen zijn om potentiele keerpunten in koersen/prijzen vast te stellen. Deze informatie kan kritiek zijn wanneer er een handelsbias voor binaire opties gezocht wordt. Wanneer prijzen een neerwaartse trend tonen, kan een oplevende keerkaars helpen om een solide mogelijkheid voor CALL opties te creëren. Als prijzen een opwaartse trend hebben, kan een negatief keerpunt patroon een goede indicatie zijn dat de rally over is, en handelaren PUT opties moeten overwegen.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone