day tradingHet aantrekkelijke aan day trading is voor veel mensen dat traders hun eigen uren grotendeels zelf in kunnen delen. Veel markten, zoals wisselkoersen, zijn altijd actief. Met snelle toegang tot het internet lijkt day trading vooral een handige manier om geld te verdienen in de ochtend, of terwijl je luncht en je baby slaapt.

Die mythe dat day trading een eenvoudige, parttime activiteit is, maakt een hoop traders een stuk rijker. Dit zijn de traders die geld verdienen wanneer de niet volledig toegewijde parttime traders hun geld verliezen.

Day trading is een serieuze zaak, en de beste traders zijn degenen die het ook zo bekijken. Ze hebben businessplannen waarin ze vastleggen wat ze willen verhandelen, hoe ze in hun onderneming zullen investeren, en hoe ze hun winst zullen beschermen. Wanneer je reclames over trading ziet, gaat het meestal over het gemak en de opwinding. Als je wilt dat die opwinding blijft voortduren, zul je je echter serieus toe moeten leggen op het traden, en je zult flink tijd en energie moeten investeren.

Kan je geld verdienen met parttime trading? Jazeker, en sommige mensen lukt het ook. Maar om dat te bereiken, beschouwen ze trading als een parttime baan, niet als een spelletje voor wanneer ze niets anders te doen hebben. Een parttime trader kan bijvoorbeeld drie dagen per week aan het traden besteden, of hij kan ervoor kiezen om alleen in ochtenden te traden, in plaats van tot de markt sluit. Een succesvolle parttime trader heeft nog steeds een businessplan, stelt nog steeds grenzen voor zichzelf en gedraagt zich nog steeds zoals een professionele trader – maar voor een kleiner deel van de dag.

Parttime trading werkt het best wanneer de trader in staat is om vaste werkuren in te stellen en zich daaraan te houden. Zo weet je brein wanneer het aan het werk moet, en ben je beter in staat om je op de markt te concentreren.

Tip: Als je een parttime day trader wilt worden, kies dan voor de benadering die een parttime dokter, een parttime advocaat of een parttime accountant ook zou kiezen. Vind uren die in je schema passen, en hou je aan die uren. Zorg voor speciale kantoorruimte met een hoge internetsnelheid en een computer die je alleen voor het traden gebruikt. En als je ook een andere baan hebt, kun je je trading uren beter niet tijdens werktijd plannen!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone