Hoe lang is de looptijd (expiry time) van een binaire optie?

expiry-time-binaire-optieDe handel in binaire opties kan een duur hebben van 1 tot bijvoorbeeld 5 minuten, maar er zijn vele andere looptijden beschikbaar, voor de voorkeur van elk type handelaar.

Binaire opties hebben (bijna) alleen waarde aan het einde van de looptijd

In tegenstelling tot traditionele opties, die een waarde hebben voor de vervaldatum, zijn binaire opties definitief (je kunt ze niet verkopen voor de vervaldatum en tijdstip). Een handelaar kan niet verkopen als de optie op een bepaalde waarde staat, en op het moment dat de voorspelling is aangenomen is deze ook definitief. Een belegger moet de optie houden tot de optie verloopt. De looptijd is verschillend voor elke handeling en wordt bepaald door de broker. Let altijd goed op looptijd voordat je de voorspelling vast legt want het gaat om de waarde/koers op het exacte moment van verlopen.

We gebruiken bovenaan nadrukkelijk de term “bijna”. De reden dat we dit zeggen is omdat het bij de betere brokers vaak mogelijk is om een binaire optie handeling voortijdig af te breken. Hierdoor kan je je verlies beperken als je merkt dat het fout gaat. Kijk goed per broker of ze deze dienst aanbieden.

De meeste beleggers van binaire opties kiezen voor korte looptijden

De binaire opties industrie speelt handig in op de menselijke behoefte om direct resultaat te zien. De meeste brokers bieden opties aan met een looptijd van maar 60 seconden. Hierdoor kun je 80% winst maken op je voorspelling binnen een minuut! Dit klinkt fantastisch en dat kan het ook zijn, maar tenzij je een systeem of een idee hebt over het koersverloop in 60 seconden, is dit vaak een verliesgevende keuze voor de belegger. Als je veel kortlopende opties kiest, bestaat de kans dat je in erg korte tijd veel geld verliest. Ondanks dat de kortlopende opties zinvol kunnen zijn, moet je deze heel zorgvuldig benaderen.

Meeste binaire optie looptijden zijn van 1 tot 5 minuten

De meest voorkomende looptijd voor binaire opties is één tot vijf minuten. De broker geeft de looptijd aan bij elke transactie en het is aan de belegger om deze te controleren om te zien of zij de juiste voorspelling aan gaan. Andere veelgebruikte looptijden zijn een half uur en een uur.

Sommige looptijden lopen langer

Sommige brokers bieden transacties aan die een maand of langer duren. Voordat je zo’n voorspelling gaat doen, let dan op het feit dat jouw investering vast ligt tot het moment van verlopen. Je kunt de binaire optie niet verkopen voor geld nadat je de voorspelling bent aangegaan. Dit type transactie kan zinvol zijn op het moment dat je een erg grote zekerheid hebt over de richting van een bepaalde koers over een langere periode. Omdat de binaire opties populairder worden, zullen er de komende tijd steeds meer nieuwe looptijden beschikbaar gemaakt worden door de brokers.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone