Maak gebruik van statistieken als je serieus geld wil verdienen met binaire opties

statistieken-binaire-optiesJe kunt dan wel een eenvoudige binaire opties handelaar zijn, die gewoon wat plezier wil hebben en terwijl hij dat doet ook nog wat wil bijverdienen. Maar misschien ben je juist een serieuze handelaar, en probeer je een handelsmethode te vinden die je echte langere termijn winsten opleveren.

Een ding om niet te vergeten is het feit dat statistieken en kennis van je markten belangrijk zijn.

In dit artikel gaan we je vertellen over de 5 statistieken die je zullen helpen om een winstgevende handelaar te worden.

Belangrijke tip! Er bestaat geen “magisch statistiek”

Nieuwe handelaren hebben soms het idee dat er een exclusieve meest belangrijke statistiek is die je succes of verlies gaat bepalen. Voor veel handelaren is dit het win/loss ratio.

Uiteraard ga je ervoor om meer trades te winnen dan dat je verliest. Maar wat als al je winsten uit je gewonnen trades heel klein zijn en je verliezen uit je verloren trades heel groot? Dit kan per saldo uitkomen op een hoger verlies.

Hetzelfde kan gebeuren, maar dan omgekeerd. Misschien win je alleen de helft van je trades, maar zijn je winsten gemiddeld beduidend groter dan je verliezen, omdat je de trades vroegtijdig sluit wanneer deze verkeerd af dreigen te lopen. Als dit het geval is, dan kan je methode voordelig uitpakken, ook al lijkt het win/loss ratio dit in eerste instantie niet aan te geven.

Zo zie je maar dat het er allemaal wat ingewikkelder is dan dat het aanvankelijk uitziet.

Kortom, welke statistieken zou je in de gaten moeten houden? Hier zijn onze suggesties:

1. Win/Loss ratio: Hoeveel winnende trades tegen verliezende trades heb je gehad, aangeduid in een percentage.

2. Gemiddelde winst tegen gemiddeld verlies per trade. Bereken beiden aan het eind van je test en vergelijk ze. Als je gemiddelde winst groter is dan je gemiddelde verlies, is dat geweldig. Maar nogmaals, deze statistiek is niet allesbepalend.

3. Netto inkomen, gebaseerd op je test: Als je al je winst en verlies van je trades bij elkaar optelt, en het netto resultaat bekijkt, valt het dan positief of negatief uit? Hoe positief of negatief? Zorg ervoor dat je het resultaat berekent gebaseerd op het uitbetalingspercentage en neem hierin de “out of money” verdiensten mee welke door de binaire optie broker waar je mee handelt, aangeboden worden. Als deze cijfers variëren, speel het dan veilig en blijf conservatief.

4. Netto verdienstelijke trades per (dag/week/maand/jaar): Dit kan helpen bij het analyseren hoe vaak je mogelijk inkomen krijgt, en of dit ook op gezette tijden. Als dit niet zo is, dan kun je bijvoorbeeld denken om meer financiële instrumenten (assets) aan je handelsportfolio toe te voegen. Of je zou kunnen overwegen om bijvoorbeeld met 60-seconden trades te gaan handelen.

5. Maximale aantal verloren trades op rij. Ontdek wat je je slechtste reeks verliezen was. Op die manier ben je beter in staat om een echte slechte trade te herkennen als je echt aan het traden bent, en herken je deze tijdig voordat een verwachte reeks verliezen zich voordoet.

Veel succes en veel goede trades!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone