Verschillende handelsstrategieën voor binaire opties

binaire-optie-strategieNet als de aandelenhandel vraagt ook de handel in binaire opties om kennis en vaardigheden die de kansen op winst op de lange termijn kunnen vergroten. De strategieën die in de wereld van professionele beurshandel gebruikt worden, kunnen in twee categorieën worden ingedeeld. We zullen eerst de technische (of grafische) analyse en de fundamentele analyse bespreken, om vervolgens te kijken naar de twee empirische methodes die op het web het meest gedeeld worden: de martingale en het handelen met de trader’s tendency tool.

Handelen met technische analyse

De technische analyse – of grafiekenanalyse – draait om het bestuderen van koersgrafieken van verschillende activa, om daarmee hun toekomstige ontwikkeling te voorspellen. Dit type analyse is gebaseerd op de Dow-theorie. Deze theorie, die uitgedacht is door een grote financiële analist en mede-oprichter van Wall Street Journal, is gebaseerd op het principe dat “de markt onthoudt”. Dit betekent dat tendensen uit het verleden vandaag en in de toekomst herhaald worden. Met andere woorden: de analyse van decennia aan grafieken heeft ons in staat gesteld om specifieke contexten te identificeren, waarmee het mogelijk wordt om de toekomstige ontwikkeling van een koers met relatief grote nauwkeurigheid te voorspellen. De technische analyse bestaat dus vooral uit het bestuderen van grafieken, waarbij je technische indicatoren gebruikt (om toegang te hebben tot bepaalde digitale informatie of aanvullende grafieken), en uit het observeren van patronen in die grafieken. Dit soort analyse wordt het meest gebruikt door handelaars. Er zijn talloze boeken en websites met informatie over de toepassing en de verschillende strategieën die ermee geassocieerd worden.

Handelen met fundamentele analyse

Fundamentele analyse is de tweede tak van marktanalyse voor de handel in binaire opties. Deze methode focust zich alleen op economische statistieken en het algemene economische klimaat om de toekomstige ontwikkelingen van koersen te voorspellen. De crisis van 2008 was bijvoorbeeld een excellente gelegenheid om in te zetten op een daling van grote publiek verhandelde bedrijven, vooral banken en investeringsfondsen. Op een kleinere schaal worden er dagelijks tientallen economische indicatoren gepubliceerd (zoals de werkloosheidsgraad, enz.). Al deze economische cijfers zijn op internet beschikbaar. Je kunt ze gebruiken om besluiten te nemen over de stijging of daling van de voornaamste verhandelde instrumenten, inclusief de valutaparen van de Forexmarkt.

Handelen met een methode van martingale

Er zijn allerlei websites en eBooks die de martingale de hemel in prijzen. Wat is een martingale? Dit is een inzetmethode waarbij de je inzet na ieder verlies verhoogt, tot je een keer winst maakt. Stel dat je €20 inzet op een stijging van de EUR/USD-koers. Het principe van de martingale zorgt dat je je inzet verdubbelt totdat je in een winnende positie eindigt. In ons voorbeeld: als je je transactie verliest, laat het principe je dezelfde gok doen voor €20. Verlies je opnieuw, dan zet je nog eens in, dit keer met een bedrag van €40. Het idee is dat je zo het verlies van vorige inzetten compenseert, totdat je de oorspronkelijk geplande winst bereikt. Het probleem is dat het risico enorm kan worden wanneer je een serie verliezen achter elkaar leidt: na die €40 euro zet je €80 euro in, en dan €160, €320, €640, €1280… In een paar beurten is het geïnvesteerde bedrag al tot gigantische hoogten gestegen. Het resultaat: je account is leeg, je moet ergens nieuw kapitaal vandaan halen, en je hebt alle recht om heel kwaad te zijn op de persoon die je deze strategie heeft aangesmeerd.

Ons advies: gebruik nooit een martingale!

Handelen met  de traders’ tendency indicator

De andere empirische methode die je regelmatig tegenkomt op het internet bestaat uit een monitor die de stemming onder handelaars bijhoudt, aangeboden door the online broker. Dit hulpmiddel beschrijft de positiebalans bij de aankoop en verkoop van iedere index op een bepaald moment. De indicator van the broker geeft een percentage (%) van de cliënten met posities in de aankoop en een percentage (%) van de cliënten met posities in de verkoop voor een bepaald financieel actief. De cliënten van een online broker zitten echter niet op Wall Street,  en sommigen hebben het lef om “op instinct” te handelen (om het nog maar niet over de bovengenoemde martingale-methode te hebben). Dit type hulpmiddel is daarom vaak behoorlijk verouderd, en de betrouwbaarheid is klein of zelfs volledig afwezig. Het BinaireOpties365 team waarschuwt je dan ook tegen dit soort strategieën en raadt je aan om ze niet te volgen.

Winnen met binaire opties is niet altijd zeker

En nee, een winnende handelaar in binaire opties zijn is op de lange termijn bepaald niet simpel. Als dat het geval was, zou intussen iedereen rijk zijn! Toch moeten we erkennen dat bepaalde handelaars een prima inkomen verdienen aan binaire opties. Hier zetten we een aantal punten op een rijtje waaraan dergelijke handelaars moeten voldoen.

Hoe maak je winst met binaire opties?

Minimaliseren van de risico’s

Het vermijden van risico’s is een goede start om een bankroet te vermijden. De beste methode is om de regels van het kapitaalbeheer te volgen, ook wel “risicobeheer” of “vermogensbeheer” genoemd door professionele handelaars. Deze regels van het gezonde verstand stellen dat je een aantal dingen niet moet doen:

– grote inzetten doen

– op één paard wedden

– te veel beschikbaar kapitaal inzetten

Het wordt aangeraden om nooit meer dan 5% van je kapitaal in één positie te plaatsen. Als je €1000 op je account hebt staan, is het dus niet verstandig om meer dan €50 in te zetten in één enkele transactie. Zo is het ook niet aan te raden om in te zetten op te veel instrumenten die in dezelfde richting gecorreleerd zijn. Zet bijvoorbeeld niet tegelijk in op een daling van de EUR/USD, EUR/GBP, EUR/CAD, EUR/JPY, EUR/CHF… enz. In dit geval zou één incidentele stijging van de euro al je posities kunnen saboteren.

De psychologie van een winnende handelaar

De psychologie van een handelaar speelt een belangrijke rol bij de waarschijnlijkheid van zijn of haar winst. Sterker nog, de belangrijkste verliesfactor bij handelaren in binaire opties is een cognitieve bias. De typische fout is om al het gevoel voor geld te verliezen en hogere en hogere bedragen in te gaan zetten om één groot verlies goed te maken. Excessieve inzetbedragen zijn onder geen enkele omstandigheid goed te praten: een streng handelsplan en een strikt kapitaalbeheer zijn absoluut noodzakelijk. Wie meegesleept wordt door zijn emoties en steeds meer wil verdienen, of wie een verlies met meer risico’s goed wil maken, zal altijd verliezen. Een winnende handelaar zal daarentegen altijd gedisciplineerd zijn en zijn emoties buiten zijn besluiten houden (in ieder geval voor zover dat mogelijk is).

De beste methodes om te winnen met binaire opties

De beste methode om winst te maken met binaire opties is, kortom, om de technische analyse en de fundamentele analyse te bestuderen, een strenge handelsstrategie met een strikt kapitaalbeheer te ontwikkelen (en je daaraan te houden), en om je niet door je emoties te laten leiden (iets dat voor veel amateurhandelaars verlies veroorzaakt).

Bekijk onderstaande video voor uitleg over candlesticks:

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone