Het volgen van duidelijke strategie verhoogt je kansen om winst te maken aanzienlijk bij het verhandelen van digitale opties. Het is echter belangrijk dat je realistisch blijft en beseft dat je nooit zeker kunt zijn van succes!

Zijn binaire optie strategieën onfeilbaar?

Er bestaat geen perfecte strategie voor trading, wat alle goeroes en signaalproviders je ook wijs proberen te maken. Iedere strategie heeft wel een zwak punt, en er bestaat niet zoiets als een perfect wiskundig model om winst te maken op de financiële markten. Wanneer je voor een bepaalde strategie kiest, zul je moeten beseffen dat zelfs de beste strategie niets garandeert. Laat dit je echter niet ontmoedigen: sommige strategieën zorgen het grootste deel van de tijd wel degelijk voor winst. Je zult vooral in gedachten moeten houden dat geluk een heel belangrijke factor is bij trading, net zoals in het leven in het algemeen.

Welke soorten strategieën bestaan er?

Er zijn ruwweg twee hoofdcategorieën met strategieën voor het traden van binaire opties:

Type 1: Strategieën die gebaseerd zijn op kansmodellen. Dit soort strategieën neemt aan dat het gebruik van bepaalde patronen bij het investeren altijd voor winst kan zorgen, ook wanneer de trader in kwestie niet heel vaardig is in het voorspellen van de markt. Deze strategieën gaan ervan uit dat je je aanpak in bepaalde situaties zo kunt aanpassen, dat je altijd een hoge kans hebt om te winnen. Voorbeelden uit deze categorie zijn de Grinding Strategy of strategieën die hun handel baseren op het nieuws.

Type 2: Strategieën die de richting van de markt voorspellen. In dit geval zijn de strategieën gebaseerd op eenvoudig technisch en statistisch bewijs, waaruit blijkt dat de markt in bepaalde omstandigheden vaker in een bepaalde richting beweegt. Hoewel een technische analyse aardig gecompliceerd kan zijn, zijn er ook eenvoudiger manieren om de grafieken te interpreteren, zeker wanneer het om binaire opties gaat.

Simpele strategie voor binaire opties

De strategie die we je hier voor zullen leggen, is er eentje van het tweede type. Het doel ervan is om de richting van de marktbewegingen te voorspellen, en om zo te zorgen dat een groot deel van je opties met winst eindigt. Deze strategie is gebaseerd op de aanname dat markten geneigd zijn om zichzelf te corrigeren na een beweging in een bepaalde richting, waardoor de prijs achtereenvolgens omhoog en omlaag gaat. Dat betekent dat de prijs waarschijnlijk zal vallen als hij in het vorige tijdsframe gestegen is.

Dit is natuurlijk geen absolute regel, en vaak klopt deze aanname ook niet – zeker wanneer de markt in een algemene trend zit. Wanneer de markt echter kalm is, met kleine fluctuaties (een lage volatiliteit), dan zal er waarschijnlijk sprake zijn van constante ups en downs.

Binaire opties werken doorgaans binnen een klein tijdsframe, waardoor ze ideaal zijn voor een dergelijke techniek. Het trading platform van de broker zal je een grafiek laten zien van de ontwikkelingen van het activa dat je wilt kopen, in een geschikt tijdsframe. Als de optie over 15 minuten verloopt, dan zie je waarschijnlijk de grafiek van de laatste 45 minuten en een lege grafiek voor de komende 15 minuten.

binaire-optie-strategieenAls de huidige prijs hoger is dan de openingsprijs (in het voorbeeld is de huidige prijs van 79.7199 hoger dan de openingsprijs van 79.6921), dan is de kans groter dat de prijs omlaag beweegt, en kun je dus beter een PUT-optie kopen. In het tegenovergestelde geval, als de huidige prijs lager is dan de openingsprijs, koop je een CALL-optie, omdat je verwacht dat de markt weer omhoog beweegt.

Nadat je de PUT-optie koopt, wacht je tot de optie verloopt, in dit geval een wachttijd van 15 minuten.

Laten we eens kijken hoe deze grafiek er na 15 minuten uitzag:

strategieen-binaire-optiesDe prijs bewoog omlaag naar 79.7032, en de optie eindigde met winst: maar liefst 81% in 15 minuten. Zoals je kunt zien, volgde de prijs de tendens om te dalen na een kleine stijging, en hij eindigde dichter bij de openingswaarde. Hoewel deze uitkomst het waarschijnlijkst is, moet je niet vergeten dat een flinke hoeveelheid trades ook op de verkeerde manier zal eindigen!

 

Hou bij deze binaire optie strategie wel in gedachten dat de markt soms gewoon bezig is aan een algemene trend, of dat er belangrijk nieuws uitgekomen kan zijn dat de markt zo sterk overhoop gooit dat een simpele analyse als deze waardeloos is. Deze strategie is daarom vooral geschikt voor kalme markten met kleine handelsvolumes, op momenten dat er waarschijnlijk geen groot nieuws uit zal komen.

Binaire optie signalen en automatische tradingssystemen

Bepaalde ervaren traders hebben hun eigen, complexe strategieën ontworpen die buitengewoon goede resultaten opleveren. Dit soort strategieën en algoritmes zijn voor iedereen beschikbaar dankzij speciale services die handelssignalen leveren of zelfs automatisch traden met zeer geavanceerde systemen.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone