Veelgestelde Vragen (FAQ) Binaire Opties

Binaire opties zijn de laatste jaren sterk aan populariteit aan het groeien. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in deze manier van beleggen die binnen korte tijd goede rendementen op kan leveren.  In dit veel gestelde vragen artikel geven we antwoord op de meest voor komende vragen over de handel met biniare opties.

De informatie in dit artikel is bedoeld om onwaarheden en misvattingen over binaire opties, zoals de vergelijking met gokken en verhalen over oplichting, weg te nemen.

Zijn binaire opties oplichting?

Het antwoord is nee. Binaire opties zijn absoluut geen oplichting. Binaire opties is een beleggingsvorm die ontstaan is in de financiële crisis van 2008 en zijn gewoon een legitiem middel van beleggen. Belangrijk is dat je in binaire opties handelt bij een betrouwbare broker. De brokers op onze website zijn allemaal op een of andere manier gereguleerd (en gecontroleerd) en voldoen dus aan strenge eisen.

Omdat binaire opties de laatste jaren enorm populair geworden zijn en het een markt is waar veel geld in te verdienen is, zijn er de laatste jaren helaas ook “bedrijven” op af gekomen die zich ook binaire optie broker noemen. Deze bedrijven zijn niet zo bonafide als ze beweren en lichten mensen op waardoor er slechte verhalen de wereld in geholpen worden over binaire opties en brokers.

Het is dus belangrijk om naar een betrouwbare gerenommeerde broker op zoek te gaan. Over veel brokers is wel ergens een slechte review te vinden, vaak met betrekking tot bonussen. Laat je hier niet teveel door leiden. Mensen gaan vaak namelijk zelf de fout in met betrekking tot bonussen omdat ze de kleine lettertjes niet lezen. Geen één bedrijf geeft jou zomaar 100% welkomstbonus zonder dat daar regels aan verbonden zijn. Als je dit begrijpt kom je nooit in de problemen.

Verder lees je slechte reviews over traders die geen winst hebben gemaakt, en binaire opties dus oplichting vinden. Ook dit is vaak geheel aan de trader te wijten en niet aan binaire opties of de broker. Als men met binaire opties begint is het belangrijk om een strategie te ontwikkelen. Binaire opties zijn pas winstgevend als, mocht je altijd met hetzelfde bedrag speculeren, jij gemiddeld 7 van de 10 trades weet te winnen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de uitbetalingspercentages maar het is wel ongeveer de richtlijn.

Brokers die hun klanten oplichten bestaan vaak niet lang. Vaak zijn dit bedrijven die niet gereguleerd zijn en ze verdwijnen dan ook vaak snel weer van het toneel. Alle brokers op onze website zijn betrouwbaar en belangrijke spelers in de markt van binaire opties. Ze zijn al lang actief in deze markt en zullen dit ook nog lang blijven.

Is handelen met binaire opties veilig?

Binaire opties handelen is absoluut veilig. Belangrijk is het om een betrouwbare broker te zoeken die bij jou past. Kijk hierbij naar manieren van storten, handelsplatform, uitbetalingspercentages, stop loss percentages, hoe lang het duurt om je geld weer op te nemen, eventuele bonusregelingen (mocht je daar gebruik van willen maken).

Vervolgens is het belangrijk dat je een goede strategie hebt. Om winstgevend in binaire opties te handelen moet je gemiddeld 7 van de 10 trades winnen. Dit kan niet zonder strategie. Beleg verder alleen met geld wat je over hebt en probeer marktkennis te vergaren zodat je weet wat er in de financiële markten speelt.

Zijn er volledig Nederlandse binaire optie brokers?

Optie24 is een volledig Nederlandse binaire opties broker uit Rotterdam. Het bedrijf bestaat sinds 2013 maar heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd en is marktleider in binaire opties binnen Nederland. Ze hebben een volledig Nederlandse website en klantenservice.

Bij Optie24 kan je gratis een demo account aanvragen zonder een storting te doen, iets wat maar weinig brokers aanbieden. Met dit demo account kan je vrijuit oefenen om een winstgevende strategie te creëren. Klik hier voor meer informatie.

Een andere zeer betrouwbare broker is abcOptions. Zij bieden ook een demo account aan. Klik hier voor meer informatie.

Hoe zit het met binaire opties en de belasting?

Winst van binaire opties valt voor de belastingdienst onder winst uit beleggingen en worden gezien als een vorm van daghandel. Er bestaat niet zoiets als een “binaire opties belasting”. Binaire opties vallen in box 3 en dat betekent dat je GEEN belasting hoeft te betalen over je winst. Je kan namelijk ook niks terug vragen van de belastingdienst als je verliest met binaire opties.

Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat het vermogen op je binaire optie account opgeteld wordt bij je privévermogen. Een beetje hetzelfde als spaargeld. Als je vermogen in totaal meer is dan €21.000 (belastingvrije som), dan moet je over het overschot vermogensbelasting betalen.

Kan ik storten met iDeal op mijn binaire opties account?

Ja, bij veel brokers kan dit. De brokers die wij op de site aanbevelen hebben vrijwel allemaal de mogelijkheid om met Ideal te storten. De reden dat wij dit doen is omdat onze website bedoeld is voor Nederlandse handelaren.

Kan ik beginnen met een binaire opties oefenaccount?

Ja dit kan zeker! Het is zelfs verstandig om met een demo account te beginnen als je niet ervaren bent in de handel met binaire opties.

Bij Optie24 is het mogelijk om een demo account aan te maken zonder dat je een storting hoeft te doen. Klik hier om je aan te melden voor een demo account van Optie24.

Ook bij abcOptions is het mogelijk om een demo account aan te maken. Een demo account kan je aanmaken door op de homepage rechtsboven te klikken op “rekening openen” en te kiezen voor demo account. Klik hier om je aan te melden voor een demo account van abcOptions.

Bij veel buitenlandse betrouwbare brokers dien je eerst het minimale bedrag te storten. Dit is per broker verschillend. Nadat je dit bedrag gestort hebt staat het op jouw binaire optie account. Het is jouw geld en blijft daar staan tot jij er iets mee doet.

Het aanvragen van een demo account is vaak zo gebeurd. Stuur een mail naar de klantenservice van de broker en geef aan dat je ingeschreven hebt en een demo account wil. Zij helpen jou dan verder. Er zijn ook brokers die geen demo account aanbieden. Dit wil niet zeggen dat deze brokers niet betrouwbaar zijn, maar ze liever willen dat jij serieus met echt geld aan de gang gaat.

Op een demo account krijg je virtueel speelgeld. Dit staat los van je storting en je krijgt vaak ook andere inlog gegevens om in te loggen op je demo account.

Traden op een demo account of een echt account is anders. Dit ligt vooral in het mentale aspect. Om een strategie te bepalen is een demo account perfect maar blijf niet eindeloos met virtueel geld handelen. Je zal zien dat er spanning komt kijken bij het traden in binaire opties. Deze spanning ervaar ik zelf als motiverend en het geeft me een ontzettende drive om meer geld te verdienen.

Toch moet je altijd opletten dat je jezelf en je emoties onder controle houdt. Trade ook niet als je niet lekker in je vel zit. Pak bij grote winst of verlies eens een dag rust en begin daarna weer met een fris hoofd te traden.

Is handelen in binaire opties gokken?

Het handelen in binaire opties is absoluut geen gokken. Dit is echt een misvatting die over binaire opties bestaat. Natuurlijk kan je gokken bij binaire opties door lukraak up of down te kiezen en hopen dat je winst maakt. Maar iemand die serieus aan de gang wil gaan met binaire opties zorgt ervoor dat hij of zij handelt met een plan, een gedegen strategie. Dan is de handel in binaire opties absoluut geen gokken.

Vergroot je kennis en blijf jezelf ontwikkelen. Probeer strategieën uit en vergaar kennis van markten. Dan zal je zien dat binaire opties een erg winstgevende manier van handelen kan zijn.

Start Als Beginnende Trader Altijd Met Een Demo Account Tot Je Een Gedegen En Winstgevende Strategie Hebt

Klik Hier En Open Een Optie24 Demo Account