Winst pakken en verlies beperken met vroegtijdig sluiten binaire optie trade

vroegtijdig-sluiten-binaire-optiesEen van de nieuwste functies op de binaire optie markt is de mogelijkheid van het vroegtijdig sluiten van trades, voor de vervaltijd. Recente trends tonen aan dat beleggers zich steeds meer openstellen voor deze nieuwe functie, en de toenemende mate van accounts wijst erop dat beleggers zich steeds meer interesseren voor de toegenomen flexibiliteit die beschikbaar is gemaakt door deze nieuwe functies.

Maar wanneer is het de juiste tijd om een trade te sluiten voor de vervaltijd? En wat zijn de voordelen bij het vroegtijdig sluiten? We zullen hier kijken naar sommige van de strategieën die gebruikt kunnen worden om voordeel te behalen met ‘vroegtijdige sluitende’ binaire opties.

Gebruik van de optie buyback functie

De functie om een optie trade vroegtijdig te beëindigen staat bekend als ‘option buyback’ of de ‘vroegtijdige sluiting’. Deze functie wordt normaal gesproken gebruikt om winst te behalen voordat de markt zich weer omkeert waarbij de winst verloren zou gaan, of om verliezen te beperken wanneer een optie naar verwachting niet meer positief resultaat gaat leveren voordat de termijn verstrijkt.

Vroegtijdige sluiting gebruiken om winst te behouden

In de afgelopen jaren hebben we gezien dat er gebeurtenissen zijn geweest (zoals de Kredietcrisis) die hebben geleid tot vluchtig fluctuerende markten. Deze snelle veranderingen in prijs kunnen de uitkomst van een trade minder voorspelbaar maken en dit kan leiden tot trades die op een dag winstgevend zijn, en de volgende dag verlies lijden. Er kunnen vele redenen zijn waarom situaties als deze zich zouden voordoen. Sommige van de meest heftige gebeurtenissen zijn bijvoorbeeld natuurrampen, een verrassende beslissing van een centrale bank om de rente te veranderen, een tegenvallende jaarrekening van een groot bedrijf, of een onverwacht sterk macro-economisch datarapport wat kan leiden tot onvoorspelbare veranderingen in prijzen.

Voor de duidelijkheid, dit kan positief zijn (wanneer de verandering strookt met uw beleggingsrichting) Maar het is bijna onmogelijk om te weten wanneer deze positieve verandering plaats zal vinden, en als het nieuws slecht is, kan het tot verliezen leiden. Dit kan een ontzettend frustrerende (en dure) ervaring zijn, omdat winst die voorheen behaald was, opeens kan verdampen.

Voorheen was er niets dat beleggers konden doen, behalve wachten tot de vervaltermijnen op hun opties verliepen – we waren eigenlijk overgelaten aan de genade van de marktbewegingen. In tegenstelling tot spot markets (zoals Forex) waren er geen defensieve maatregelen die binaire optie handelaren konden nemen om hun winsten te behouden. Nu echter kunnen beleggers sluiten op een winstgevende positie (door het gebruik van een vroegtijdige sluitfunctie) wanneer een van deze onverwachte gebeurtenissen zich voordoet.

Vroegtijdig sluiten om verliezen te beperken

In sommige gevallen zal een trade in de verkeerde richting bewegen en daardoor verliezen teweeg brengen. Hierbij is een vroegtijdige sluiting ook goed te gebruiken. Wanneer het duidelijk wordt dat een trade niet meer positief wordt voor de sluiting kunnen beleggers ervoor kiezen vroegtijdig te sluiten om de verliezen te beperken die anders later zouden hebben voorgedaan. Zo kan het vroegtijdig sluiten van een verliezende trade ertoe leiden dat in plaats van 85% verlies er slecht 30% of 50% verlies wordt geleden. Deze percentages zullen variëren afhankelijk van welke makelaar je gebruikt, en de marktcondities op het moment van het terugkopen van de optie.

Regels om te onthouden bij het vroegtijdig sluiten

U moet onthouden dat het vroegtijdig sluiten niet een functie is die normaal gesproken gebruikt zou moeten worden bij het sluiten van trades. Wanneer u handelt met het gebruik van market makers zal de broker aan de andere kant staan. Als elke belegger gebruik zou maken van deze functie zouden er steeds minder verliezen worden geleden wat zou resulteren tot een faillissement van de market maker (vanwege alle verliezen die zij zouden absorberen). Daarom zijn er enkele regels van toepassing op deze functie:

  1. Sommige trades kunnen niet vroegtijdig gesloten worden. Als elke makelaar beleggers zou toestaan een trade met 250% payout vroegtijdig te sluiten, dan zouden de markten niet in balans zijn.
  2. Er zijn bepaalde termijnen waarbinnen vroegtijdig sluiten niet is toegestaan. Zo kan een makelaar er bijvoorbeeld voor kiezen vroegtijdig sluiten pas toe te staan na een bepaalde termijn, zodat de functie dan pas beschikbaar wordt (of bijvoorbeeld een bepaalde termijn voordat de optie verloopt). Buiten deze tijden kan de functie niet worden gebruikt.
  3. Vroegtijdig sluiten brengt extra kosten met zich mee. Dit betekent dat beleggers geen volledige winst kunnen behalen wanneer ze vroegtijdig sluiten.

Vroegtijdig sluiten leidt tot meer flexibiliteit

De relatief nieuwe vroegtijdige sluitfunctie van 24option stelt beleggers in staat hun winsten te beschermen, en zich te behoeden voor onvoorziene omstandigheden die de markten doen verschuiven. Hoewel er sommigen beperkingen zijn, zou deze functie gebruikt moeten worden in het geval een trade vermoedelijk verlies gaat maken op het moment dat het contract verloopt.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone