belastingdienst-binaire-optiesJe hebt vast wel gehoord van handelen in binaire opties. Dat is een manier van beleggen op de beurs zonder dat je zelf de aandelen bezit. Via een broker kun je speculeren of een koers van een asset omhoog gaat of omlaag, dat noemen ze Put en Call opties. Omdat de winstuitkering erg hoog ligt kun je in relatief korte tijd veel geld verdienen.Veel mensen vragen zich dan af hoe het zit met het afdragen van belasting. Hieronder geven wij de uitleg:

Waarom beleggen met binaire opties belastingvrij is

Binair handelen valt niet in box 1

Als je werkt komt jouw inkomen in Box 1 van de belastingaangifte. Box 1 zit de grootste belastingheffing op. Handelen in binaire opties wordt niet gezien als inkomen uit arbeid, zelfs niet als je dit full-time doet. Toen binair handelen pas begon is hier discussie over geweest, maar de Belastingdienst mocht deze manier van traden niet tot inkomen uit arbeid rekenen. Jammer voor de Belastingdienst, goed voor jou! Want inkomsten uit binaire opties mag je in Box 3 plaatsen, en daar ligt een belastingvrije voet van €24.437,-. Heb je een fiscale partner? Dan mag je tot €48.874,- aan geld belastingvrij noteren. Als je daar overheen komt is het nog geen ramp, het belastingpercentage ligt dan op 1,2% voor al het vermogen wat je meer bezit.

Geen kansspelbelasting bij binaire opties

Bij handelen in binaire opties maak je speculaties over de koers. Is de koers over een uur hoger of lager? Voor veel mensen lijkt dit op gokken maar dat is het absoluut niet, mits je weet wat je aan het doen bent. Binair opties traden wordt door de belastingdienst ook niet gezien als gokken omdat je zelf invloed uitoefent op het resultaat. Als je werkt met een goede binaire opties strategie kun je meer geld verdienen, het is dan absoluut geen stom toeval. De belastingdienst heeft besloten dat beleggers niet die 29% kansspelbelasting hoeven in te leveren op het moment dat zij winst hebben. Dit zou natuurlijk ook apart zijn, want dagen dat je verlies maakt krijg je ook niets terug van de Belastingdienst.

Om een lang verhaal kort te maken; in principe betaal je geen belasting over jouw winsten uit binaire opties zolang je vermogen onder een bepaald niveau blijft! En vermogen is ook de hoeveelheid geld die je bij je binaire opties brokers in je account hebt staan, houdt hier dus rekening mee.

5 Tips om snel geld te verdienen met binaire opties

  1. Hoe korter de looptijd van jouw speculatie hoe hoger vaak het rendement ligt. Het risico wordt ook steeds groter want de koers voorspellen over een minuut is moeilijker dan over een uur. Wij beleggen zelf veel met 15 minuten opties en hebben hier veel succes mee.
  2. Sommige binaire opties brokers bieden een mogelijkheid om nog sneller te handelen, dit heet een Turbo optie. De looptijd van een optie kan zo laag liggen als 15 seconden. Onthoudt dat hoe lager de looptijd, hoe hoger vaak het risico is. Toch worden er met deze turbo opties grote winsten gemaakt. Het is een kwestie van het perfect kiezen van het instapmoment.
  3. Kies het juiste instapmoment bij een breakout en verdien veel geld met 15, 30 of 60 seconden opties. Door in korte tijd meerdere trades te plaatsen op hetzelfde asset kan je als trader veel geld verdienen in korte tijd. Doe dit alleen als je een ervaren trader bent die verstand heeft van technische analyse!
  4. Niet elke broker keert hetzelfde percentage uit. Ga op zoek naar een broker met een hoge winstuitkering. Er zijn ook brokers die een klein bedrag uitkeren bij verlies. Dit voorkomt dat je direct je gehele inleg verliest en is een tegemoetkoming vanuit de broker om beleggers tevreden te stellen.
  5. Ben je een ervaren trader? Maak dan gebruik van binaire opties bonussen die bijna alle brokers om de zoveel tijd aanbieden. Ben je een startende trader? Let dan op met het accepteren van een bonus. Hier zijn namelijk altijd voorwaarden aan verbonden.

Als je gaat handelen in binaire opties hoef je voor de Belastingdienst niet direct bang te zijn. Leuker kunnen we het niet maken, wel winstgevender!

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Email this to someone